Tolo Moya ha acusat ERC de voler-lo “silenciar” i ha anunciat que recorrerà a la via judicial, un cop el partit l'ha destituït i denunciat per la filtració d'uns àudios sobre l'escàndol dels cartells contra els Maragall. “Aquest cessament demostra una vegada més ser una mesura desesperada per silenciar qui, formalment, i des de dins, ha demanat que es continuïn investigant els fets per arribar a tota la veritat”, ha denunciat l'exdirector de comunicació dels republicans, en un escrit difós a les xarxes socials aquest dimecres. 

Després de ser assenyalat com a responsable de filtrar uns àudios que revelen com la cúpula de comunicació d'ERC va intentar tapar l'escàndol, Moya ha volgut esclarir alguns punts i ha recordat que la formació el va assenyalar a ell com a principal responsable dels cartells “sense aportar cap prova”. I això que “la mateixa investigació sí que apuntava amb proves cap a certes persones”, ha remarcat, alhora que ha assegurat que el partit menteix: “A mesura que s'ha conegut més informació, el partit no només ha canviat la versió dels fets, sinó que també ha mentit sobre el coneixement i l'encobriment de manera reiterada”.

És veritat que l'exdirector de comunicació dels republicans ha acceptat “de manera formal” la seva destitució, ja que “evidentment” no se sent identificat amb “la manera de fer de la direcció actual d'ERC”. Tanmateix, ha assegurat que la decisió “demostra una vegada més ser una mesura desesperada per silenciar qui formalment, i des de dins, ha demanat que es continuïn investigant els fets per arribar a tota la veritat”. “Des d'un principi he dit que tot això poc té a veure amb Esquerra Republicana”, ha dit, abans d'afegir que “aquesta és la manera de fer de gent que, des de la seva posició, es creu amb el poder d'actuar de manera deliberada sense cap mena de moral contra qualsevol persona, inclús contra els seus companys de partit”.

Davant aquesta situació, Moya s'ha negat que se li vulgui “carregar” a ell la responsabilitat. “No permetré que se m'acusi de res del que no soc responsable”, ha insistit, motiu pel qual ha anunciat que continuarà treballant amb el seu advocat “perquè els fets s'esclareixin, ara per via judicial”.

Una crida als militants d'ERC

Finalment, ha fet una crida perquè “tots els militants que estimen aquest partit” continuïn denunciant “aquestes males pràctiques i arribar fins al final de tot aquest assumpte”. “I aprofito per agrair a totes aquelles persones que durant dies m'han mostrat el seu suport: amics i amigues, companys i companyes, periodistes que heu dubtat de les versions 'oficials', desconeguts que m'heu escrit per compartir les vostres experiències i sobretot a la meva família, que ho és tot”, ha conclòs.

Moya va ser un dels expedientats per ERC (per falta greu) en el marc de la investigació interna per l'escàndol dels cartells contra els Maragall. A banda, també van ser expedientats per faltes lleus Sergi Sabrià, exviceconseller d'Estratègia i Comunicació; i Marc Colomer, exvicesecretari de comunicació —a més d'un militant d'Igualada, per falta molt greu.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!