L'escàndol pels cartells sobre Ernest i Pasqual Maragall i l'Alzheimer encara és un tema que persegueix Esquerra Republicana perquè no ha quedat resolt. Ara, l'excap de comunicació del partit, Tolo Moya, ha trencat el seu silenci i ha defensat la seva innocència. En aquest sentit, ha assegurat que és un "cap de turc" a qui s'està utilitzant per ocultar el veritable responsable, que segons Moya, és l'ex viceconseller Sergi Sabrià. Així ho ha defensat en una entrevista aquest dilluns al Menorca - Es Diari. La investigació interna d'ERC va determinar que Tolo Moya era el responsable de l'acció contra els Maragall. De fet, el partit li va obrir un expedient. Moya ha acusat el partit, i en concret, Ernest Maragall i Marta Rovira de mentir sobre ell, quan internament es va saber que els polèmics cartells sortien de dins de la formació, es va decidir que fos ell qui es "menjaria" l'assumpte com a tallafocs perquè el cas "apuntava molt alt", en concret, a Sabrià, que en aquell moment era membre del Govern.

"Sense proves"

Tolo Moya, en la seva primera entrevista d'ençà que va explotar el cas, ha assenyalat als que per a ell són els culpables "va ser una acció lliure de la 'B', que ningú del partit va validar", és a dir, que va ser una decisió del grup de joves que treballa per ERC. I ha afegit "estic seguríssim que no ho sabien ni Sabrià, ni Oriol Duran, ni ningú, el grup funcionava de manera autònoma". L'excap de comunicació ha assenyalat que "em volien utilitzar, van dir que m'ho menjaria jo, però que continuaria treballant, que no em preocupés, però no soc polític, no accepto aquestes coses" i ha puntualitzat "vaig dir que no, i han anat contra mi". En aquest sentit, assegura que en el moment que va esclatar la polèmica, es va buscar un responsable i el van triar a ell per salvar les sospites contra Sabrià. "El meu cessament és una mesura desesperada per a silenciar-me, no tenen proves contra mi", ha denunciat. 

Moya ha acusat els caps del partit d'haver mentit sobre ell "Ernest Maragall també", de la mateixa forma que ha apuntat Marta Rovira. "És la secretària general del partit i mà dreta de Sabrià. L'altre dia va sortir en roda de premsa dient moltes mentides" i ha detallat que la "investigació interna del partit depèn d'ella" i del sotssecretari general de comunicació i del gerent i sotssecretari de finances del partit, "Oriol Durán i Jordi Roig, que estan implicats en el cas". En aquest sentit, ha afegit que "ho vaig denunciar internament, perquè no és ètic".

La setmana passada, ERC va denunciar Tolo Moya per la filtració d'uns àudios sobre els cartells i també el van destituir del seu càrrec d'assessor a la Diputació de Barcelona per "revelació d’informació confidencial i pèrdua de confiança". Ara, s'ha defensat i ha advertit que ni la investigació dels Mossos d'Esquadra, ni la del diari Ara, "m'acusen", precisament per aquesta raó, adverteix que "estic estudiant demandar-los per la via judicial, pels danys i perjudicis causats a la meva imatge", i ha conclòs "diu el partit que em demandarà. Que ho facin! Tinc proves de tot!". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!