L'exdiputat de Ciutadans Toni Cantó ha anunciat que abandona la denominada Oficina de l'espanyol que li va crear la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, quan només hi ha estat 1 any i dos mesos. Durant aquest temps no va posar en marxa projectes, almenys que s'hagin conegut. "He comunicat a la presidenta Isabel Díaz Ayuso la meva intenció d'iniciar aviat un nou projecte professional. Vull agrair-li a ella i a tot el seu equip haver-me permès formar part del seu govern. Ha estat una experiència inoblidable que recordaré amb orgull", ha indicat.
He comunicado a la Presidenta @IdiazAyuso mi intención de iniciar en breve un nuevo proyecto profesional.
— Toni Cantó (@Tonicanto1) September 8, 2022
Quiero agradecerle a ella y a todo su equipo haberme permitido formar parte de su gobierno.
Ha sido una experiencia inolvidable que recordaré con orgullo.
Cantó va abandonar el març del 2021 tots els càrrecs que tenia a Ciutadans, volia anar a les eleccions de la Comunitat de Madrid d'aquell mateix any amb el PP. Però el Tribunal Constitucional el va expulsar de les llistes perquè no estava empadronat a la comunitat. Després de les eleccions, Ayuso va aprovar la creació d'una nova estructura per col·locar-hi Cantó.
"La llengua espanyola és un actiu cultural, social i econòmic que compartim amb gairebé 600 milions de persones a tot el món i que té un potencial extraordinari que la Comunitat de Madrid explotarà. L'objectiu és fer de Madrid la capital de l'espanyol a Europa. Aconseguir-ho tindria grans beneficis no només en l'àmbit cultural i acadèmic, també en el turístic, econòmic i empresarial", van destacar des del Govern de la Comunitat.
Entre les finalitats de l'Oficina de l'Espanyol hi havia "la promoció de la Comunitat de Madrid com a capital europea de l'espanyol, interlocució amb institucions per impulsar les oportunitats econòmiques de l'espanyol i la col·laboració activa amb entitats dins de l'àmbit de la Comunitat de Madrid que treballen per l'impuls de l'espanyol".
També havia de buscar sinergies amb entitats culturals internacionals per realitzar accions de posada en valor de l'espanyol, i havia de gestionar informes i trobades que fomentessin el debat entorn de la potencialitat de l'espanyol, ubicant a la Comunitat de Madrid la trobada d'experts i líders d'opinió.
Incògnita
Després d'un any i dos mesos, no han transcendit aquests projectes. I es desconeix si Madrid ha aconseguit ser la capital de l'espanyol.