L'exdiputat de Ciutadans, Toni Cantó, va anunciar fa només uns dies que abandonava el seu càrrec a l'Oficina de l'espanyol, on només ha estat 1 any i dos mesos. No se sabia quins havien estat els projectes que havia tirat endavant Cantó, fins que aquest dimecres Eldiario.es ha revelat que l'exdiputat del PP ha aconseguit durant aquest període la signatura de dos convenis, tot i que, només un d'ells ha estat digne de reconeixement dins i fora de l'Oficina de l'espanyol. El càrrec que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso (PP), li va crear a Cantó ha passat desapercebut fins i tot pel Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM). Segons indica el citat diari, la mateixa Conselleria de Cultura, a càrrec de Marta Rivera de la Creu, no els ha indicat els assoliments que s'han obtingut des de l'Oficina fantasma, l'activitat de la qual també està en mans de Rivera de la Creu.
Promoció i defensa de la llengua espanyola
L'únic conveni que ha promogut Cantó durant el seu càrrec i si ha estat reivindicat per l'Oficina es va produir a finals del 2021. En aquest moment es va arribar a un acord pel qual la Federació Espanyola d'Associacions d'Escoles d'Espanyol de Madrid (FEDELE) es comprometia amb "la promoció i defensa de la llengua espanyola" a la regió des de les seves xarxes socials amb una ajuda de 113.000 euros. A més, amb aquests diners es convertia a la Comunitat de Madrid en un destí idiomàtic, gràcies a la captació d'agències d'estudiants de tot el món.
Aquest acord va permetre a la Conselleria de Cultura, Turisme i Esport llançar una nota de premsa en la qual es reconeixia l'assoliment a Marta Rivera de la Cruz. En aquesta nota, no s'especificava com s'havia plantejat l'Oficina aconseguir els seus objectius ni tampoc s'explicava com seria la relació. Però aquesta no era l'única cosa estranya de l'acord, sinó que el propiciador de la signatura, Toni Cantó, havia desaparegut de l'anunci. El seu nom només constava en l'escrit com una cita perduda enmig del text, tot i que a la foto si apareixia al costat de la consellera i del president de la FEDELE.
El segon acord assolit per Cantó, però que segons relata Eldiario.es tampoc se li ha reconegut, ha estat un que es va dur a terme entre la RAE i Ayuso, però del qual és artífex l'actor. La presidenta de la Comunitat va signar amb el president de la RAE, Santiago Muñoz Machado, un acord pel "foment de l'espanyol" a la regió i per difondre "el coneixement de la història i funció de la RAE dins de la xarxa de centres educatius". Malgrat que, la RAE va ser La RAE han insistit a evitar nomenar l'intermediari que va portar el gener de 2022 a Ayuso a l'acord amb Muñoz Machado.
Mala relació amb la seva cap
La relació tensa entre Cantó i Rivera de la Cruz era pública. Mentre l'oficina de l'exdiputat de Ciutadans es preparava per celebrar la Festivitat de la Hispanitat, Cantó va haver de fer un pas al costat i presentar-se com un simple convidat per evitar treure-li el protagonisme de la consellera. Durant aquest esdeveniment, es va poder veure el desacord entre els antics amics. Rivera de la Cruz va deixar clar que quan l'actor va arribar l'actor a càrrec seu, només una setmana més tard que ella "ja hi havia un full de ruta molt clar". És a dir, la consellera aclaria als mitjans allí presentis l'escassa participació que havia tingut Cantó, amb un salari de 75.000 euros anuals, en el gran esdeveniment de la seva Oficina.
Cantó no va acceptar aquesta acusació i va contestar dolgut: “Bé, la programació l'han portat els tècnics i l'he portat jo. Jo els he fet algunes propostes que em venien de gust i les hem posat en comú Gonzalo, Ruperto [Merino] i jo”. "Escolta, jo també, eh" li va replicar Marta Rivera de la Cruz. "I tu també, Marta, tu també", va acceptar, Cantó davant la seva cap. Segons assegura Eldiario.es, els antics companys de passadís, a Alcalá 31, ho recorden com "una ànima en pena que vagava per la Conselleria de Cultura, menystingut". Ara, Cantó començarà un nou camí en la televisió vinculada a la ultradreta valenciana, la 7NN.