Les primàries per aconseguir l'alcaldia de l'Ajuntament de Lleida per part de Junts ha finalitzat aquest matí després de dues setmanes de campanya. Amb l'escrutini total, s'ha revelat que gairebé un 90% dels afiliats de Lleida han votat, una participació molt elevada, aquests vots han permès proclamar com a candidat a les eleccions municipals 2023 a la ciutat de Lleida a l'actual regidor d’Urbanisme i primer tinent d’alcalde de la Paeria, Toni Postius, amb un total de dos terços dels vots totals, cosa que ha suposat el doble dels que ha assolit l'altra candidata, la diputada Cristina Casol. Ambdós candidats eren molt pròxims a l'actual direcció de Junts. Postius, al secretari general, Jordi Turull, i Casol més pròxima la presidenta, Laura Borràs. 

Postius candidat a Lleida

Les dades totals de participació han estat de 121 vots, d'aquests 77 han estat per Postius i 43 per Casol, el que representa el doble de vots que ha permès ratificar el candidat amb un ampli consens. Postius ha agraït als votants la seva confiança i ha manifestat que "ara sí, donem el tret de sortida per la carrera a l’alcaldia de Lleida. Aquest procés de primàries ha demostrat que Junts és un partit democràtic, i em sento ratificat per part del partit i dels meus companys de partit amb qui espero poder fer un gran equip". En aquest sentit, el candidat ha assegurat que compta amb tothom per aquest procés "caldrà remar tots en la mateixa direcció i ho tenim tot de cara per fer uns bons resultats. Ho tenim a tocar i ens cal confiar en nosaltres i en l’equip". Amb aquesta elecció, Postius serà la tercera vegada que es posarà a capdavant de la llista convergent i manté el repte de guanyar els comicis i ser alcalde de Lleida.

Ell mateix ho ha agraït a través de les seves xarxes socials amb un missatge dirigit als seus votants, "gràcies a tots els afiliats de JxCat Lleida que m'han fet confiança a mi i al nostre projecte!"

Cristina Casol no s'ha manifestat després dels resultats, tot i que els dies previs va agrair als votants que donaven suport a la seva candidatura i assegurant “per a mi és un èxit tenir aquests avals i poder fer campanya”. En aquest sentit, va subratllar que “Lleida necessita un canvi” i va descartar que pugui acabar pactant una llista conjunta amb Postius.