La Guàrdia Civil va identificar aquest dimecres a la nit, sense arribar a detenir-lo, l'eurodiputat Luis Fernández Pérez, conegut com Alvise, després de registrar-se en una casa rural i saltar un assenyalament judicial en un jutjat de Lleó. Els fets van passar ahir a la nit, en una casa rural a Madrid, segons ha avançat El Independiente. La Guàrdia Civil explica que es va procedir amb Alvise seguint el protocol habitual quan una persona s'allotja en un establiment i ha de registrar les seves dades, que a continuació es posen a disposició de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

D'aquesta manera, la Guàrdia Civil ha tingut coneixement d'un assenyalament (que és l'acte del jutge o president de tribunal col·legiat, de fixació de dia i hora de celebració dels judicis, vistes o compareixences) d'un jutjat de Lleó dirigit contra l'agitador Alvise Pérez, líder de l'agrupació Se acabó la fiesta, motiu pel qual agents d'aquest cos policial s'han desplaçat al lloc a comprovar-ho. Alvise es va identificar com a eurodiputat, per la qual cosa està aforat, fet que va comportar que els agents de la Guàrdia Civil marxessin del lloc sense realitzar més actuacions, ni arribar a detenir-lo en cap moment.

La versió de la defensa d'Alvise

Per la seva banda, la defensa de l'eurodiputat té una visió i versió dels fets del tot diferent: assenyalen que la intenció dels agents era procedir a la seva detenció, diferent del que diu la policia, que només parla d'una identificació. Fins a cinc agents es van personar a la casa rural per ordre del jutjat de Lleó on s'ha interposat una denúncia per calúmnies, sembla que Alvise estava a la casa rural amb el seu advocat, qui va recordar la condició d'aforat de l'eurodiputat. Així doncs, aquesta suposada ordre de detenció només podia venir del Tribunal Suprem. Les fonts de la defensa consultades pel citat digital, mostren la seva estranyesa davant el fet que l'ordre de detenció emesa pel jutjat tingués data del 4 de juliol i no fos fins la nit passada quan s'intentés fer efectiva. El polític va penjar a la nit un vídeo a xarxes socials explicant part del que havia passat.

Immers en diverses causes penals

L'agitador Alvise es troba actualment implicat en diverses causes penals; la darrera de les quals una denúncia de l'exministre de Transports José Luis Ábalos, que el va denunciar a ell i al que va ser el seu cap de premsa, Vito Quiles, per haver penjat al canal de Telegram l'informe complet que la Unitat Central Operativa (UCO) de l'Institut Armat havia remès a l'Audiència Nacional amb els indicis que consten de la relació de l'exministre amb la trama que envolta el cas Koldo.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!