El president, Quim Torra, no es reunirà amb el president espanyol, Pedro Sánchez, divendres vinent amb motiu de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona si no és per abordar “tots els temes”, inclosa la reivindicació d’un referèndum d’autodeterminació, segons asseguren fonts del Govern.

“Si no està en disposició d’abordar els temes a fons, no cal fer reunions”, asseguren aquestes fonts, en resposta a la carta que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha fet arribar al vicepresident, Pere Aragonès, oferint una trobada aprofitant l’estada a Barcelona.

Des del Govern s’insisteix que la posició del president és la mateixa que va expressar el passat 9 de juliol, quan després de l’entrevista entre Torra i Sánchez es va anunciar aquesta segona trobada a la Generalitat amb la intenció d’entrar a abordar totes les qüestions que afecten el debat català i fer-ho “a fons”.

“No cal fer una reunió per parlar de Rodalies. Per a això, hi ha les bilaterals entre conselleria i departament”, se subratlla.

El Govern no ha passat per alt el fet que la carta de la vicepresidenta deixa clar que la seva proposta és celebrar la trobada “habitual en situacions similars”, és a dir, la mateixa que va celebrar amb la presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, quan el Consell de Ministres es va convocar a Sevilla a finals d'octubre.