El president i el vicepresident del Parlament, el republicà Roger Torrent i Josep Costa (JxCat), no han amagat les diferències que mantenen en relació a la possibilitats que altres diputats assumeixin les funcions de Carles Puigdemont i els diputats presos, tal i com reclamava el jutge Pablo Llarena.

Després que JxCat hagi presentat de nou l'escrit que el passat mes d'abril va registrar per demanar la delegació del vot de Puigdemont i els presos, Torrent ha deixat clar que els lletrats reclamen que es doni compliment a l'acord del ple de dilluns on es nega que els diputats estiguin suspesos però on es deixa clar que mentre duri aquesta situació podran designar diputats perquè assumeixin els seus drets parlamentaris.

Captura de pantalla 2018 10 04 a les 13.32.22

Costa ha insistit que hi ha una delegació de vot vigent i que la resolució de dilluns no obliga a cap mena de canvi. La resolució assegura que "els drets parlamentaris" dels diputats "podran ser exercits pels membres del seu grup parlamentari que els interessats designin.

La discrepància ha arribat al punt que quan Torrent ha proposta fixar un termini d'una hora perquè JxCat presentés un nou escrit, tant JxCat com Ciutadans -tot i que per raons radicalment diferents- s'han mostrat en contra, és a dir, la majoria de la Mesa. L'argument de Ciutadans és senzillament que no accepta la resolució aprovada al ple.

De moment, els diputats han rebut un missatge on s'avisa que el ple s'ajorna fins a nou avís.