El president del Parlament, Roger Torrent, no participarà demà a la rebuda oficial al rei Felip VI del sopar del Mobile (MWC), tal com faran els representants de la Generalitat i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. "No participarà del protocol de la Casa Reial", han indicat fonts properes a Torrent.

El president de la cambra sí que assistirà en canvi al sopar posterior, perquè entén que manté així el seu compromís amb el Mobile World Congress, "un esdeveniment clau per a la dinamització del teixit econòmic i social del país". La resposta de Torrent ha estat parlada amb Ada Colau, amb qui han coincidit que era la més adequada en la situació actual i una manera d’expressar conjuntament el compromís amb el Mobile.

Les mateixes fonts afirmen que Torrent "és absolutament conscient del seu paper institucional, que sempre exerceix amb totes les conseqüències". I es queixen que el cap d’Estat no ha dedicat ni una sola paraula al miler de ferits de l’1 d’octubre per l’actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, i que en el seu discurs televisat del 3 d’octubre va emparar l’actuació del govern espanyol i no va apostar en cap cas per la política com a via per a resoldre els conflictes polítics.

El president del Parlament visitarà els estands de la fira la setmana que ve.