El migrant marroquí que va morir a Espanya durant la tragèdia de Melilla ho va fer en una parcel·la que és propietat del govern espanyol, concretament del Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana. Així ho revela la Cadena Ser, que ha tingut accés als documents del registre de la propietat. De fet, totes les parcel·les d'aquesta zona fronterera on va tenir lloc aquesta "massacre" en la que, com a mínim, van morir 23 migrants el passat 24 de juny, tenen com a titular la mateixa direcció, Passeig de la Castellana, 67 a Madrid, una direcció que correspon al ministeri que ara dirigeix Raquel Sánchez.
El ministeri de l'Interior ignora les noves informacions
Aquesta nova dada encara complica més la defensa del ministre Fernando Grande-Marlaska, que durant tots aquests mesos ha insistit a dir que aquesta tragèdia no va tenir lloc a territori espanyol, encara que la resta d'implicats asseguren el contrari. Ara, no només es confirma que és territori espanyol, sinó que a més és propietat del govern de l'Estat. Des d'Interior, el ministeri de Marlaska, han insistit en la mateixa versió dels fets, tot i aquesta nova informació: "Les fronteres entre estats no les marca el castrat ni criteris aplicables a particular. El dret internacional és clar a l'hora d'establir que qui exerceix de manera pacífica i incontestada el control opreatiu sobre una zona durant anys està exercint la sobirania", un missatge poc aclaridor a la Cadena Ser, però que deixa clar que el discurs del ministre no canviarà ni una coma, almenys en principi, encara que sorgeixin noves informacions com aquesta, que confirmen directament que la massacre de Melilla va tenir lloc a Espanya i no al Marroc.
Tot plegat surt a la llum l'endemà que una recerca duta a terme per l'ONG Lighthouse Report confirmés que almenys una de les víctimes mortals de la tragèdia va morir a territori espanyol. Aquesta, elaborada a través d'imatges i testimonis també confirma que algunes víctimes no van rebre atenció mèdica i que les forces de seguretat de l'Estat podien veure perfectament què passava a l'altre costat de la tanca. "Veiem que les forces marroquines continuen enganxant la gent que estava patint greument" i que "centenars de persones que havien entrat (a Espanya) van ser empeses al costat marroquí de la frontera", malgrat que els agents d'aquell país els estaven atacant i no es trobaven en un entorn segur.
Les investigacions segueixen obertes
Encara que hagin sortit a la llum totes aquestes proves, des del ministeri de l'Interior no canvien el seu discurs, insistint que han estat transparents amb tot el que envolta aquests fets. Amb tot, aquesta idea xoca amb el fet que tant la Fiscalia com el Defensor del Poble, el socialista Ángel Gabilondo, tinguin obertes les seves investigacions. A més, cal tenir en compte que el soci minoritari del govern, Unidas Podemos, són molt crítics amb la gestió de Marlaska sobre aquests fets i sempre han reclamat més explicacions, que mai no han arribat.