Els Mossos d'Esquadra han detingut tres joves, acusats dels delictes de desordres públics i de danys a la façana del Palau de la Generalitat, a la plaça Sant Jaume de Barcelona, durant la Diada passada, segons han confirmat fonts de la policia catalana a ElNacional.cat aquest dijous. La formació juvenil de l'esquerra independentista, Arran, ha informat que els detinguts són militants de l'organització i han convocat una concentració de suport, aquest migdia, a la comissaria de les Corts, a l'espera de la seva posada en llibertat, que al final no s'ha produït. Els detinguts són tres veïns dels barris de Gràcia, el Guinardó i Nou Barris que la policia ha detingut a casa seva, aquest dijous. 

Fonts de la defensa dels detinguts han precisat que les accions denunciades són per incidents relacionats al fossar de les Moreres, tot i que finalment s'ha indicat que és "per haver llançat pintura a la porta del Palau de la Generalitat", durant la manifestació de l'11-S. En un comunicat conjunt, Arran i la formació Alerta Solidària- que porta la seva defensa-  han denunciat que la seva detenció és "desproporcionada", ja que la policia catalana ha decidit que passin la nit al calabós de la comissaria, tot i haver declarat en seu policial, i que després podrien ser citats pel jutjat de guàrdia.

"Atemorir la dissidència"

Arran i Alerta Solidària hi afegeixen que la investigació ha estat feta per la Comissaria General d'Informació dels Mossos i  que s'han endurit les condicions dels detinguts independentistes "amb l'arribada  del PSC a la presidència de la Generalitat", i reiteren que fins ara les "detencions eren molt ràpides" i que passar la nit a comissaria és "un càstig absolutament innecessari". Conclouen que aquesta mesura "té per objectiu atemorir la dissidència política i criminalitzar el jovent organitzat".

Les dues formacions han convocat una concentració de suport aquest divendres, a les 10 del matí a la Ciutat de la Justícia, per rebre els tres joves que quedaran en llibertat, un cop passin a disposició judicial.

Incidents al fossar de les Moreres

Precisament, aquest any, tant integrants d'ERC com d'Aliança Catalana van ser increpats durant les ofrenes florals que van fer l'11 de Setembre. Agents de la policia catalana van haver d'intervenir-hi per evitar enfrontaments, especialment, contra integrants del partit xenòfob, fundat a Ripoll.  En concret, un centenar de manifestants independentistes van intentar boicotejar la presència d’Aliança Catalana a l'acte. Van cridar-los "fora feixistes", portant bengales i xiulets, i intentant fer fora a Sílvia Orriols i a altres integrants de l'ofrena floral.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!