Després que ahir la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, negués per totes les vies que el seu màster fos un frau, avui tornen a sortir a la llum noves informacions que encara posen més en entredit les paraules que ahir va pronunciar al ple de l'Assemblea de Madrid la líder del PP madrileny.
D'una banda, El Confidencial publica que el tribunal que l'hauria qualificat no va existir mai perquè les tres professores que havien de posar-li la nota mai es van reunir per avaluar el treball final de màster, mentre que, de l'altra, ElDiario.es assegura que, a més, va manipular el nom del seu primer màster per afegir-se mèrits.
Segons l'acta de la Universitat Rey Juan Carlos, el tribunal s'hauria reunit el 2 de juliol del 2012, però no va ser així i, de fet, hi hauria alguna professora que, fins i tot, mai hauria examinat Cifuentes, ni en el treball final de màster, ni en cap altra assignatura. Ahir, el mateix diari ja va avançar que almenys dues de les signatures del document que va utilitzar la dirigent del PP de Madrid estan falsificades.
Decorar el nom
La polèmica d'aquest suposat segon màster, però no acaba aquí. Cifuentes hauria manipulat el nom del seu primer màster per aparentar més formació. El nom oficial era Curs Superior en Administració Pública, però la presidenta popular l'anomena Màster en Administració Pública i Direcció d'Empreses. Així es pot veure tant a la seva biografia del web de la Comunitat de Madrid, com al de l'Assemblea de Madrid.
Si es fa una cerca a Google amb el nom entrecomillat amb què Cifuentes va batejar el seu primer màster, tal i com subratlla el diari d'Ignacio Escolar, només es troba la seva pròpia biografia i, per tant, ni l'Institut Universitari d'Investigació Ortega y Gasset, ni cap altre centre ha ofert cap curs amb aquesta denominació.
I no només això. En no estar llavors vigent el pla Bolonya, el màster no era oficial i, el que és més, malgrat l'assistència era obligatòria, la presidenta de la Comunitat de Madrid no va anar a moltes de les classes. Així ho ha assegurat un dels professors al diari citat, que assenyala que "a les meves classes no va venir quasi mai" i destaca que "després va aprovar perquè el sistema era molt flexible ja que no era un títol oficial".