El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya no ha admès a tràmit la querella de Vox per les declaracions de l’exjutge i exsenador d’ERC Santi Vidal en què assegurava que el Govern ha obtingut les dades fiscals dels catalans de manera il·legal. En la interlocutòria, el tribunal apunta que primer cal comprovar l’”autenticitat i veracitat” de les afirmacions de Vidal “per aclarir el dubte que puguin tractar-se de muntatges videogràfics o de reverberacions i invectives pronunciades amb el propòsit d'enfervorir a oients crèduls” amb la intenció de “poder obtenir la seva adhesió a moviments de resistència o desobediència a les lleis o a les autoritats legítimes o la seva participació a actes reivindicatius”.

Vox va presentar a finals de gener una querella contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, el conseller de Justícia, Carles Mundó i el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, per les declaracions de Vidal. La Fiscalia va demanar que es desestimés aquesta querella en considerar que no hi ha cap prova “que avali raonablement la realitat” de la investigació. La fiscalia també va apuntar que “no resultaria raonable sotmetre a la subjecció del procés penal qualsevol persona partint, per tot fonament, de les manifestacions més o menys versemblants d'un coreligionari”.

El tribunal apunta que no s’aprecien indicis “suficients” de delicte en els aforats, mentre que ha remès la part dels no aforats -Santi Vidal, Lluís Salvadó i el president del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver i Pi-Sunyer- als jutjats d’instrucció de Barcelona perquè decideixin la seva admissió a tràmit.