El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha acordat mantenir la denominació del carrer Caídos de la División Azul, situada al districte de Chamartín, al nomenclàtor madrileny. La División Azul era el grup de soldats espanyols que va lluitar amb els alemanys nazis a Rússia, i té un tractament a Espanya oposat al que es dona al nazisme a la UE.
El nom del carrer es va canviar durant el mandat de Manuela Carmena a l'alcaldia de Madrid, amb l'argument que està prohibida la simbologia que exalta la Guerra Civil espanyola i la dictadura franquista. Li van posar Carrer Memorial 11 de març del 2004, que fa referència als atemptats islamistes de Madrid.
Els magistrats del TSJM han indicat que la sentència inicial està ajustada a l'ordenament jurídic i imposa a la part apel·lant les costes processals derivades d'aquesta apel·lació. El cas va arribar als tribunals a instàncies d'una associació de familiars dels soldats pronazis que van combatre a l'URSS.
El jutge ja va indicar en la sentència que la llei de Memòria Històrica al seu entendre no emparava el canvi d'aquesta denominació. Assenyalava que el carrer ret homenatge als voluntaris de la divisió espanyola que va lluitar contra la Unió Soviètica en la Segona Guerra Mundial dins de l'exèrcit de l'Alemanya nazi. Va argumentar que la División Azul és posterior a la Guerra Civil (de l'any 1941) i, per tant, al seu entendre no exalta la revolta militar del 1936.
Els magistrats del TSJM conclouen que "no hi ha hagut cap errònia valoració de la prova per part del jutge d'instància, que encertadament ha conclòs que no s'ha realitzat, respecte del cas que ens ocupa, una correcta aplicació de la Llei 52/2007".
Així consta en una sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, en la qual es desestima el recurs d'apel·lació interposat per l'Ajuntament de Madrid contra la sentència del jutjat del contenciós-administratiu número 8 de Madrid, que va anul·lar el canvi de nom l'abril del 2018.