El Tsunami Democràtic ha anunciat una nova acció per al pròxim 9 de novembre. 

La plataforma ciutadana ha cridat a desobeir la Junta Electoral Central coincidint amb la jornada de reflexió del dia abans de les eleccions espanyoles del 10-N.

El missatge que el moviment anònim ha difós aquest dijous al matí a través de les xarxes socials és contundent. "Fem-los reflexionar", diu. Proposen totes les ciutats, pobles i barris del país autoorganitzar una jornada d'activitats culturals, polítiques i festives de les 16 h a les 22 h del vespre.

La protesta vol fer reflexionar la JEC contra la condemna del Tribunal Suprem i les desenes de presos i exiliats, com també sobre la vulneració "dels drets fonamentals de la ciutadania".

En un comunicat, Tsunami Democràtic també ha denunciat la "violència policial aplicada contra la població pacífica" i "la incapacitat de dialogar i l'ús que fa sobre Catalunya com a arma per treure rèdits electorals".     

Comunicat Tsunami Democràtic 9-N

El Tsunami ja havia anunciat accions per al 9, 11, 12 i 13 de novembre i havia demanat a la gent que es reservés aquestes dates.

Per al dia 9 de novembre havien avançat que aquest dia mobilitzaria "tot l'Estat". 

La nova convocatòria arriba després que la Guàrdia Civil instés Microsoft a bloquejar l'aplicació mòbil del Tsunami, acompanyada d'una ordre judicial. GitHub —el servei de repositori— va cedir a les maniobres judicials per impedir la difusió dels continguts d'aquesta plataforma i la va bloquejar dimarts al vespre.

El bloqueig va obtenir una resposta immediata del Tsunami Democràtic. “Control, censura, mentides, retallada de drets”, va manifestar a través de Twitter, i va afegir que “aquesta és la democràcia de l’estat espanyol atacant qui la posa en dubte”.

En poques hores el Tsunami ja tenia una nova versió de l'aplicació mòbil i, segons van assegurar, "millorada i més operativa" que l’anterior.

Així doncs, el Tsunami Democràtic manté el pols a les traves que sembla que volen aturar la seva programació.