El sector turístic gironí acusa les autoritats franceses de fer una "campanya brutal" contra Catalunya per evitar que sigui la destinació escollida per passar aquestes vacances i aconseguir augmentar el turisme interior. El president de la Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero, ha assegurat que ja és "històric" que intentin retenir el turisme francès, però afirma que enguany "s'ha elevat a l'enèsima potència" perquè a França "també els hi falta turisme".

Escudero assegura que, per al sector, seria "una hecatombe" perdre els visitants francesos, si acaben seguint les recomanacions del primer ministre, Jean Castex, que aquest divendres ha recomanat als ciutadans francesos que no viatgin a Catalunya per la situació dels rebrots de coronavirus.

"Una campanya de desprestigi"

La Federació d'Hostaleria de les comarques de Girona sosté que la recomanació del primer ministre francès, Jean Castex, de no viatjar a Catalunya és un pas més en una "campanya de desprestigi brutal" contra el sector turístic català. El president de la federació, Antoni Escudero, sosté que el govern francès vol "espantar" la població amb l'objectiu d'evitar que marxin del país per fer les vacances. "A ells també el hi falten turistes", ha insinuat.

foto 3676030

Un hotel a Girona. / ACN

El sector ja ha notat una davallada de turistes francesos des que es van aplicar restriccions a Figueres i Vilafant i sosté que encara es podria accentuar més per les declaracions d'aquest divendres del primer ministre francès. La federació confia que els rebrots de covid-19 no es tradueixin en un tancament de la frontera: "Si es tanca, ja podem plegar tots".

Tancar la frontera amb Catalunya

Castex ha explicat aquest divendres que estan en contacte amb les autoritats catalanes i espanyoles perquè vigilin que els desplaçaments des d'Espanya a França també es limitin en la mesura del possible. La setmana passada, Castex ja va plantejar l'opció de tancar eventualment la frontera de França amb Catalunya. Tenint en compte la situació dels rebrots de coronavirus a Catalunya, Castex va dir que era un assumpte que calia discutir amb les autoritats espanyoles.

Des del govern espanyol, però, descarten que s'acabin tancant les fronteres. La ministra d'Assumptes Exteriors i Cooperació, Arancha González, ha dit en una entrevista a la CNN que "Espanya és un país segur" i que es fan molts controls per identificar els brots. González ha recomanat ser cautelosos en les zones on hi ha rebrots i ha afegit que està en contacte amb els seus homòlegs, però que les fronteres no es tanquen.

Imatge principal: Turistes a la Catedral de Girona, l'estiu de 2017. / ACN