El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha carregat aquest dijous amb contundència contra el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Aquesta reacció arriba després d'unes declaracions en què Campuzano ha assenyalat que el govern espanyol estaria obert a indultar les persones que quedin fora de la llei d'amnistia. Davant aquestes afirmacions, Turull ha afirmat que el titular del Departament de Drets Socials "fa més costat al PSOE que a l'independentisme". De fet, el dirigent juntaire ha anat més enllà i ha apuntat que, seguint el criteri de Carles Campuzano —van ser companys de partit a Convergència Democràtica de Catalunya i al PDeCAT—, "no s'hauria arribat a fer ni el referèndum de l'1 d'octubre".

En una atenció als mitjans des de Figueres, la capital de l'Alt Empordà, Jordi Turull ha manifestat que les paraules del conseller són una "irresponsabilitat" i s'ha regirat contra les crítiques que Campuzano ha llançat a Junts per no haver aprovat ja la llei d'amnistia. En aquesta línia, el secretari general de Junts per Catalunya ha insistit en els canvis que el partit demana per tancar un acord per la llei d'amnistia i que aconsegueixi un doble objectiu: incloure "tothom" —també els casos dels investigats per delictes de terrorisme i alta traïció— i que la norma sigui "d'aplicació immediata". La setmana que ve es reuneix la Comissió de Justícia al Congrés i caldrà veure si hi ha acord o no. En cas que no es produís, hi hauria un nou termini per poder assolir-lo, que venceria el 7 de març.

Preguntat pels contactes que hi ha amb el PSOE per intentar tancar aquesta entesa, Turull ha assegurat que, de trobades, "n'hi poden haver moltes", però que el que no faran serà "negociar a base de filtracions". "Preferim gestionar-ho des de l'hermetisme públic fins que no hi hagi un acord o un desacord", ha apuntat. En tot cas, el secretari general de Junts ha insistit que treballen per "aconseguir l'objectiu" i ha destacat que hi ha un "acord firmat" que el seu partit vol que "s'efectuï".

Campuzano acusa Junts de ser "irresponsables"

La polèmica amb Carles Campuzano sorgeix d'una entrevista del conseller aquest dijous al Cafè d'Idees de La 2 i Ràdio 4. Preguntat per la llei d'amnistia, Campuzano ha arguït que no hi ha una llei d'amnistia "blindada al 100%" i ha assenyalat que "les lleis, per definició, estan sotmeses sempre al control dels jutges, en la seva aplicació". El titular de Drets Socials ha acusat Junts de ser "irresponsables" i tenir "poc respecte" pels que es podrien beneficiar de l'actual text de la llei d'amnistia, que ell sosté que "resol el gruix de la gent del carrer que ha estat sotmesa a la repressió". Per tot plegat, Carles Campuzano ha instat els juntaires a donar-hi suport i ha indicat que "si hi ha persones que finalment no queden incloses en l'amnistia, els mecanismes d'indults existeixen i el govern espanyol està obert, lògicament, a resoldre per la via dels indults, si convé, aquestes situacions". Finalment, qui va compartir militància a CDC i al PDeCAT amb Turull, ha manifestat que, a parer seu, "el gen convergent dins de Junts és un mite": "Junts no és Convergència, perquè té una cosa molt poc convergent, que és la imprevisibilitat".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!