El secretari general de Junts, Jordi Turull, es fa creus de les paraules comprometedores del jutge instructor del cas Volhov, Joaquín Aguirre, que s'han filtrat aquest dilluns al matí. De fet, el dirigent de Junts per Catalunya, tot i que qualifica de molt greus aquestes declaracions d'Aguirre, no es mostra sorprès del tot. En un missatge al seu compte d'X, antic Twitter, Jordi Turull ha sentenciat: "Ara ja sí. Jutges fent activisme polític". El secretari general de Junts ha qualificat les paraules d'Aguirre de "declaracions molt greus" que "demostren la pràctica sistemàtica del lawfare i probablement prevaricació".

TUIT Turull

El magistrat Aguirre va ser gravat parlant amb funcionaris en dependències judicials mentre es referia a la instrucció del cas sobre la suposada trama russa del procés. L'enregistrament ha estat publicat aquest dilluns per Canal Red, el canal de televisió que dirigeix l'exvicepresident del govern espanyol Pablo Iglesias. Aguirre apunta a l'àudio que la llei d’amnistia “serà la tomba”, que al govern de Pedro Sánchez li queden “dos telediaris alemanys”“Dos. I ja està. A prendre pel c...”, sentencia. En l'enregistrament, Aguirre també assegura que davant de la situació creada per la llei d'amnistia “hi ha gent que s’està situant ja", que "ha pres partit”“I el partit sóc jo”, subratlla.

"Al·lucinant"

En la mateixa línia s'ha expressat Gonzalo Boye, l'advocat del president a l'exili Carles Puigdemont, que ha destacat les següents paraules pronunciades pel jutge Aguirre: "El partit sóc jo". L'advocat de Carles Puigdemont va anunciar el 22 de juny una querella contra el jutge del cas Volhov per "prevaricació" arran de l'obertura d'una peça separada on s'acusa de traïció i malversació Puigdemont, Mas, Alay, Artadi i una desena de persones més. Boye va carregar contra el "deliri" del magistrat del cas Volhov i el va acusar de malversar diners públics amb aquesta suposada trama russa. "L'única trama russa que s'investigarà és la del jutge Aguirre i les persones que l'estan ajudant per aquest delicte de prevaricació en concurs amb un delicte de malversació. En els pròxims dies presentarem sense cap dubte una querella contra Aguirre", va recalcar l'advocat de Puigdemont.

Boye va recordar, a més, que l'Audiència de Barcelona prohibeix a Aguirre continuar investigant el cas. "Ell ho sap, i de fet ho reconeix a la pàgina 2 on diu que l'audiència provincial li va prohibir de continuar la instrucció amb efectes de juliol de 2023", va apuntar l'advocat de Puigdemont.  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!