El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha evitat defensar directament el vicepresident del partit i portaveu adjunt del grup parlamentari, Francesc de Dalmases: "Té el suport de Junts perquè s'aclareixin els fets". En l'acte de cloenda de l'escola d'estiu de la JNC aquest diumenge, Turull ha defensat davant dels mitjans que "es pot discrepar de moltes coses, però el respecte sempre ha de formar part del comportament dels representats públics". A més, ha indicat que aquest dilluns l'executiva del partit obrirà l'expedient informatiu que va demanar Dalmases per esclarir els fets i poder-se "defensar". 

Respecte absolut als periodistes

Respecte al cas que envolta Dalmases per les acusacions "d'un alt grau d'agressivitat" contra una periodista del programa de TV3 FAQS, després d'una entrevista a Laura Borràs, el passat 9 de juliol, Turull ha afegit que "les actituds que diuen que hi ha hagut en cap cas formen part de l'actitud que, des de Junts, volem respecte als periodistes i qualsevol altra persona de la vida pública o de l'àmbit de la política". El secretari general ha assegurat que des de la formació han defensat sempre que la relació amb els mitjans de comunicació ha de ser de "respecte absolut", i s'ha mostrat confiat que, amb l'expedient informatiu, Dalmases podrà "defensar-se de tot el que s'ha arribat a dir", i que tothom hi podrà "dir la seva". Turull ha fet una crida a la calma després del rebombori que ha causat aquesta acusació: "no volem formar part d'una polèmica que volem resoldre". 

 

Segons el que han explicat diversos testimonis al Nació Digital i Eldiario.es, Dalmases hauria agafat pel canell la periodista i l'hauria tancat en una sala per esbroncar-la, acompanyat de la presidenta del Parlament, Laura Borras, el cap de gabinet i el cap de comunicació de la presidenta. Ambdós diaris asseguren, que segons els testimonis, van bloquejar la porta per evitar que ningú pogués entrar. El director del programa, Pere Mas, va confirmar a través de les seves xarxes socials que aquestes informacions eren certes. "Atès que se m'està utilitzant per tergiversar els fets afegiré que nombroses persones van sentir l'incident i que els crits van arribar a l'entrada del plató del FAQS". En aquest sentit, els dos digitals asseguren que periodistes d'altres mitjans també han rebut pressions i intimidacions per part de Dalmases. El diputat va assegurar aquesta setmana al faristol del Parlament estar sent víctima d'un linxament i va demanar a Junts que s'obrís un expedient informatiu per aclarir els fets i poder-se "defensar". Borràs també li va donar suport, afirmant que no hi va haver cap "agressió".

Taula de diàleg

Sobre la taula de diàleg que tindrà lloc la setmana vinent, Turull ha condemnat que l'organisme "és una eina del PSOE i l'Estat per frenar l'independentisme". A més, ha reivindicat que els fets donen la raó a Junts, i que a "partir de l'1-O de 2022 cal passar a l'acció". Durant l'acte també ha parlat sobre el debat de política general del Parlament, que marca l'inici del nou curs polític, i ha indicat que ha de ser el "clic i el canvi de paradigma" per veure "qui vol i qui no vol donar sortida al 52%". "No és una xifra freda, ens obliga i exigeix. I sabem el que volem: ser fidels i lleials a l'1-O", ha conclòs el secretari d'organització de Junts.