El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha replicat a aquells partits, com Esquerra Republicana, que han criticat que el president a l'exili, Carles Puigdemont, no ocupi el càrrec de cap de l'oposició. "De la mateixa manera que es diu que “el nom no fa la cosa”, el “butlletí oficial no fa el càrrec”, i mai més ben dit en la situació actual a Catalunya", ha dit el dirigent juntaire a través d'X, des d'on també ha demanat que "no pateixin tots els que volen fer creure, desitgen i no paren de dir i escriure que pel fet de no ocupar el càrrec de cap de l'oposició, Salvador Illa no tindrà oposició". 

Turull ha reivindicat que Junts per Catalunya sí que farà d'oposició, malgrat que el president Puigdemont hagi renunciat a ocupar el càrrec de cap de l'oposició per denunciar la situació "d'anormalitat". "Amb tots els ets i uts", ha reivindicat el dirigent de Junts. El juntaire ha assegurat, a les portes del debat de política general, que faran un tipus d'oposició "nítida, constructiva, catalana amb mentalitat d'Estat, i explicitant clarament quina alternativa proposem en tots i cadascun dels temes i àmbits". "Tenim clar el país que volem i que mereixem per tots els catalans i les catalanes, i és el que defensarem a cada espai de debat i a cada votació", ha reivindicat el secretari general de Junts per Catalunya, que ha advertit que no faran "el joc als venedors d'una normalitat que és falsa mentre hi hagi represaliats que no poden exercir ni el càrrec de diputat per la presumpta prevaricació d’alguns jutges".

ERC es postula per fer oposició

I és que la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, va afirmar el passat dijous en roda de premsa al Parlament que si Puigdemont deixa lliure aquesta figura, ells es postulen com a voluntaris per fer aquesta tasca d'oposició. "En tot cas si el grup parlamentari de Junts decideix deixar vacant la figura de cap de l'oposició, nosaltres ens presentem voluntaris a poder exercir aquesta oposició", va afirmar la portaveu republicana. Una oposició "responsable, exigent, proactiva, i absolutament republicana, transformadora i desacomplexada", va afegir Vilalta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!