El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha retret aquest divendres al secretari general de la UGT de Catalunya, Pepe Álvarez, que vingui amb exigències al partit després dels insults que va rebre el president a l’exili, Carles Puigdemont, per part de president d’aquesta organització sindical, Matías Carnero. Álvarez ha demanat el suport de Junts a la reducció de la jornada laboral “per demostrar que està amb la majoria de catalans”.

A aquesta demanda, Turull ha replicat a través d’un missatge a X preguntant-se que “en campanya electoral ens insulten, no tenen el coratge o no els deixen reunir a la Catalunya Nord amb el president Puigdemont, i ara què diu que ens demanen?”. El secretari general de Junts es referia d’aquesta manera a les declaracions menyspreatives que Carnero va fer en campanya electoral sobre Puigdemont: "Se’n va anar plorat en un maleter, no sé si cagat o pixat”. Unes declaracions que van generar indignació a les files de Junts i que mesos més tard Carnero va reiterar, negant-se a retractar-se.

 

 

És per això que Turull considera que “s’ha de ser agosarat” per reclamar res al partit. Tot seguit, el secretari general de Junts reflexiona sobre el fons de la qüestió: “El que han de fer els agents socials i econòmics és continuar negociant fins a arribar a acords. El diàleg social no pot acabar en imposicions d'una part sobre l'altra”.

Acte a Castelldefels sobre la reducció de la jornada laboral

Des de Castelldefels, on el sindicat ha celebrat una assemblea de delegats per tractar la reducció de la jornada laboral, Álvarez ha demanat als partits polítics i a les patronals que defensin la reducció perquè, ha subratllat, “no hi ha cap argument sòlid” per oposar-s’hi perquè allà on s’ha aplicat la productivitat s’ha incrementat. Sigui com sigui, Álvarez ha alertat que la reducció del temps de treball “és una qüestió bàsica i fonamental” per a la UGT i que “guanyaran la batalla al carrer convencent a tothom” per forçar un gran acord, informa l’agència ACN.

En l’objectiu de “guanyar la batalla al carrer”, la UGT està celebrant assemblees de delegats als diferents territoris com la celebrada aquest divendres a Castelldefels, que ha comptat amb l’assistència del secretari general, Pepe Álvarez, i els màxims responsables del sindicat a Catalunya, Camil Ros i Matías Carnero. En declaracions als mitjans de comunicació, Pepe Álvarez ha deixat clar que si aconsegueixen convèncer a la ciutadania a través dels seus delegats i delegades a les empreses de les bondats de la reducció de la jornada laboral, els partits polítics es veuran “obligats” a votar a favor al Congrés dels Diputats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!