Jordi Turull s'ha rigut d'Enric Millo pel revés del Tribunal Suprem, que ha dit que no està legitimitat per recórrer els indults. "Si el seu recurs tenia la solidesa de la teoria del Fairy per agredir als policies de l'1 d'octubre, com va explicar al judici, no podia acabar de cap més manera", ha dit el secretari general de Junts a Twitter, on ha afegit: "Au! A pastar fang, Enric Millo!". 

"No es pot negar que alguns CDR són violents. (...) Els policies queien a la trampa del Fairy, que es tractava de posar detergent a l'entrada dels col·legis per tal que patinessin a l'entrada i quan eren a terra els picaven el cap amb els peus", va dir l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, durant la celebració del judici de l'1-O —fa més de cinc anys—. Ara, Turull ha recordat aquelles paraules sovint considerades vergonyoses.

La cosa és que aquest divendres hem sabut que el Suprem ha barrat el pas a Millo en el seu intent d'aturar els indults als líders independentistes. La Sala Contenciosa Administrativa de l'alt tribunal ha desestimat els recursos que el dirigent del PP va interposar contra els indults a Oriol Junqueras i Jordi Cuixart, en considerar que l'exdelegat del govern espanyol no està legitimat a reclamar aquesta mesura. 

En una sentència, el Suprem ha recordat que ja va inadmetre pel mateix motiu altres procediments similars presentats per Vox i per diversos diputats catalans. Millo i altres dirigents populars havien presentat recursos contra els indults per considerar que s'havien sentit afectats per aquestes mesures de gràcia, ja que es consideraven víctimes dels fets i les circumstàncies que es van viure, amb "atacs" personals per motius polítics —els suposats responsables dels quals van ser finalment indultats—. Concretament, l'exdelegat del govern espanyol va argumentar que era responsable dels cossos i forces de seguretat que van ser víctimes de la "violència ambiental" del procés i que tant ell com la seva família van patir "violència, intimidació i fustigació generalitzada". A més, va recordar que va arribar a ser declarat persona no grata a moltes localitats. Així doncs, sostenia que els delictes indultats el van afectar "inequívocament" i que, per tant, estava legitimat per recórrer els indults.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!