La irrupció del jove Marc Guiu aquest diumenge al partit que disputaven Barça i Athletic de Bilbao, marcant un gol 34 segons després de saltar al camp en la seva estrena amb el primer equip, ha aportat una allau d'imatges. D'entrada, la de l'espectacular gol del jugador del planter i l'alegria desfermada entre els seus companys. Després, la reacció de la família des de les grades de l'Estadi Olímpic. I, pel mig, les dificultats d'alguns periodistes espanyols per pronunciar correctament el nom de la nova estrella del barcelonisme.

Entre les reaccions davant d'aquesta complicació, hi ha la del periodista Àngel Aguiló Palou, que ha penjat al seu compte de l'antic Twitter, ara X, un tutorial per pronunciar correctament el nom de Marc Guiu.

Però el cas de Marc Guiu no és nou, quan es parla d'embarbussaments provocats a la premsa espanyola per noms catalans. A tall d'exemple, el periodista de Catalunya Francesc Garriga ha aprofitat, per recordar les dificultats amb què va ensopegar Cesc Fàbregas -i ell mateix- per poder escoltar el seu nom pronunciat correctament.