Segons ha informat la Secretaria d'Universitats i Investigació, la UB i la UAB han estat les universitats catalanes on més mobilització hi ha hagut per la vaga d'aquest dijous. A la Universitat de Barcelona (UB), que compta amb més de 64.000 estudiants, l'activitat docent s'ha suspès completament a les facultats de Filosofia i de Geografia i Història, i hi ha hagut cancel·lació de classes en Belles Arts, Matemàtiques i Informàtica, Educació, i Filologia. 

Per la seva banda, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'única en la que s'han convocat tres dies de vaga, fins demà, a les facultats d'Economia i Empresa, Ciències Polítiques i Sociologia, Dret, Filosofia i Lletres, i Ciències de l'Educació hi ha hagut un seguiment majoritari. 

Exceptuant la Universitat Rovira i Virgili (URV), on el seguiment de la vaga ha estat total a la facultat de Turisme i Geografia, i majoritari als campus Bellisens, Sescelades i Terres de l'Ebre, en les altres universitats del territori català el seguiment ha estat desigual. A la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) l'activitat estudiantil ha estat diversa en la meitat dels centres, mentre que a la resta s'ha continuat el seguiment habitual. La mateixa situació s'ha viscut a la UPF, on al campus Mar i Ciutadella l'activitat ha estat moderada i baixa al del Poblenou. 

Per últim, a la Universitat de Lleida (UdL) a la facultat de Lletres s'ha produït una aturada important de les classes però hi ha hagut un seguiment baix a la facultat de Ciències de l'Educació i a l'Escola d'Agrònoms. I a la Universitat de Girona (UdG) l'activitat docent s'ha suspès completament a les facultats de Lletres i Dret i el seguiment de la convocatòria de vaga també ha estat molt alt a les facultats de Ciències Econòmiques i Empresarials, Educació i Psicologia, i Turisme.