L'ultra Miguel Frontera ha quedat absolt d'assetjar Pablo Iglesias i Irene Montero durant mesos. El jutjat penal número 14 de Madrid ha decidit aquest dilluns exculpar-lo de tots els càrrecs que se li imputaven per haver perseguit durant set mesos del 2020 a l'exvicepresident del govern espanyol i exlíder de Podemos i a l'eurodiputada morada, així com als fills que tenen en comú, a les portes del seu xalet a la localitat madrilenya de Galapagar. La magistrada encarregada del cas, Belén Pérez, justifica a la sentència que no hi ha proves suficients que determinin que la intenció de Frontera fos "vigilar" els polítics, "buscar la seva proximitat física" o directament establir contacte amb ells. Segons indica a l'escrit, les injuries pels insults que els llançava també han prescrit malgrat que hagi quedat de palès que eren pràctiques delictives. La fiscalia demanava 12 mesos de presó per Descobriment i revelació de secrets, i dos anys més per Injúries i calumnies.

"És insuportable tanta impunitat"

Pablo Iglesias no ha trigat a deixar clar el seu rebuig a la sentència. En un missatge a X, l'exvicepresident ha recordat que Frontera va assetjar la seva família durant gairebé un any. "La fiscalia demanava 12 mesos de presó per Descobriment i revelació de secrets, i dos anys per Injúries i calumnies. La jutgessa Belén Pérez l'ha absolt", ha criticat. La piulada l'ha acompanyada d'una fotografia de Frontera amb l'expresidenta del Senat Esperanza Aguirre. Per la seva banda, Irene Montero ha compartit la publicació de la seva exparella i ha afegit que "és insuportable tanta impunitat". Al judici, ambdós van deixar clar com Frontera els havia fet la vida impossible diàriament fins que un jutjat va posar-li una ordre d'allunyament.

Miguel Frontera va començar a sumar seguidors a les xarxes socials retransmetent en directe les concentracions davant de la residència dels polítics de Podem. A banda, el passat mes de novembre Frontera es va convertir en una de les cares visibles de les manifestacions davant la seu del PSOE a Madrid, fins que els manifestants el van assenyalar per ser un infiltrat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!