"Espanya implementa la política Afd", sota aquesta declaració, el partit d'ultradreta d'Alemanya, acompanya el tuit amb una fotografia d'una terrassa madrilenya amb totes les taules carregades de persones i sense mascareta. Amb aquesta idea del Madrid de la presidenta Isabel Díaz Ayuso, l'Afd el pren com a referència per motivar el seu electorat i assegurar que les eleccions a la propera tardor seran possible. Precisament, la foto amb què 's'inspiren' és del periodista Tim Rohn que, a través de twitter, expressa tot al contrari i lamenta les mesures laxes imposades per Ayuso.

Tuit de l'Afd

El corresponsal qualifica d'absurdes les mesures, ja que subratlla que utilitzar la mascareta és estrictament obligatori, fins i tot pel carrer però no quan estàs en un bar o en una festa. I també es qüestiona el toc de queda: "Carrers cèntrics carregats de crits més propis del cap de setmana i en diferents idiomes". I afegeix: "A Madrid la vida és bastant normal".

Això coincideix amb l'agraïment d'una part rellevant dels restauradors madrilenys a Ayuso. Un dels carrers més emblemàtics d'aquest sector és el Ponzano del barri de Chamberí. I allà, de forma espontània, cada cop es poden veure més bars i restaurants amb una fotografia de la líder popular acompanyada del lema: 'Ayuso som tots, gràcies per cuidar-nos'. De fet, a les xarxes també s'ha traslladat la campanya on molts l'aplaudeixen i d'altres, lamenten el posicionament polític que han agafat els restauradors.

El paper de l'AfD

El partit d'extrema dreta Alternativa per Alemanya (AfD) s'ha convertit en objecte de vigilància per part dels serveis secrets d'aquest país des de principis del mes de març. Cal recordar que a Alemanya no es tolera l'extrema dreta i han decidit enfortir el control en la pressió de les forces de seguretat cap a l'organització ultranacionalista i xenòfoba, que ara podrà ser vigilada de prop amb totes les eines de l'estat de dret. D'aquesta manera, L'Adf es converteix en un partit monitoritzat a Alemanya des dels anys del nazisme. En aquest context, és aquest partit el que veu com a mirall el PP d'Ayuso. Aquest model de liberalisme, defensa de les no restriccions per la Covid-19, és el que persegueixen per la propera tardor. 

El govern alemany ha proposat que les eleccions generals se celebrin el 26 de setembre de 2021. Es tractarà d'una convocatòria excepcional, marcada per la pandèmia, però també per tractar-se de les primeres eleccions des de 2005 a les quals no es presentarà la cancellera, Angela Merkel. Amb la manca de lideratge de Merkel i la seva CDU, altres aspirants intenten eixamplar vots. Malgrat tot, l'AfD no aconsegueix remuntar, encadena crisis internes i no ha sabut trobar el seu lloc durant la crisi per la pandèmia, tot i que aspira a captar la frustració social. Amb prop del 10% en intenció de vot, a les eleccions de 2017 van obtenir el 12,6%, i en aquests moments no tenen possibilitat de formar part de cap coalició de govern.