Pura política postmoderna. L'agitador d'extrema dreta a les xarxes socials i ara també eurodiputat Alvise Pérez ha trencat aquest dijous amb una de les línies tradicionals del conservadorisme espanyol, la tauromàquia. El fundador i líder de Se Acabó La Fiesta (SALF) s'ha desmarcat de PP i Vox i ha anunciat que ha votat en contra de subvencionar amb diners públics el sector del toro de lídia en una comissió d'agricultura del Parlament Europeu, a on va arribar amb les darreres eleccions europees del passat juny El popular comunicador dretà va aconseguir 3 escons amb més de 800.000 vots dels seus seguidors i amb la promesa de sortejar el seu sou d'eurodiputat entre ells. 

"I no sols perquè no m'agradi que els diners públics es tirin en finançar espectacles privats, sinó perquè l'acció política de SALF no permetrà finançar públicament res on un sol animal sigui maltractat per mer oci", ha argumentat Pérez aquest dijous en una piulada que ha publicat a les xarxes socials, en la qual també assegura que "es pot ser antiesquerranista i protegir els animals a la vegada". "La solidaritat dels esquirols s'estén a tot el regne animal", ha ironitzat, en referència al logotip del seu partit, un esquirol amb la màscara de Guy Fawkes, un animal amb el qual les xarxes sovint el relacionen.

En un vídeo que acompanya la piulada, l'eurodiputat ha aprofitat per burxar l'altra formació dretana amb la qual competeix electoralment, Vox, afirmant que en la comissió d'agricultura a la qual ell ha assistit no hi havia cap eurodiputat d'aquest partit, "els qui diuen que l'agricultura és tan important". Alvise Pérez ha assegurat que tècnics de PP i Vox li han retret que hagi votat en contra de subvencionar el toro de lídia per "votar en contra" del seu propi país i contra el camp espanyol i els llocs de feina del sector. En aquest sentit, ha interpel·lat directament Feijóo i Abascal per afirmar que és més "antisocialista" que ells dos "junts" i que, així i tot, està en contra de subvencionar públicament el toro de lídia, que contribueix a la "crueltat animal".

"Ni Feijóo, ni Abascal ni [l'eurodiputat de Vox Jorge] Buxadé em fareu sentir menys crític amb la màfia socialista només perquè no doni suport al fet que s'apunyali repetidament als músculs del coll un animal que pateix fins a morir. Amb el meu vot no comptareu per maltractar animals de cap manera", ha afegit l'eurodiputat de Se Acabó La Fiesta (SALF). 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!