L’ofensiva per impedir que s’apliqui la llei d’amnistia aprovada aquest dijous al Congrés dels Diputats per terra, mar i aire (els fiscals del Suprem posen bastons a les rodes, els sindicats policials s’oposen, els partits de dreta i ultradreta tensen la corda a crits en el Congrés, Ayuso lidera la batalla judicial que emprendran dels presidents autonòmics del PP) també arriba a les organitzacions ultradretanes i ultracatòliques, com Hazte Oír, que ha llençat una campanya de recollida de signatures per demanar al rei Felip VI que no signi la llei d’amnistia aprovada per la cambra baixa.

 La campanya, titulada S.M. Felip VI, Rei d'Espanya: No signeu la llei d'amnistia, vol aconseguir que la norma aprovada aquest dijous no entri en vigor,  a través del suport de milers de persones que, segons l’organització ultracatòlica i antiavortista dirigida per Ignacio Arsuaga, s’han sumat a la iniciativa. "Com a garant de la unitat d'Espanya, sol·licitem que compleixi el seu jurament de guardar i fer guardar la Constitució negant-se a permetre que entri en vigor una norma flagrantment inconstitucional", ha explicat el portaveu de Hazte Oír, Miguel Tomás.

“És un moment històric el que hem viscut aquest dijous. Com a Cap de l'Estat, pesa sobre les espatlles una gran responsabilitat: és a les mans parar aquesta bogeria. La societat espanyola compta amb S.M. per evitar que es consumeixi la traïció del Govern i de Puigdemont”, ha continuat el portaveu de l'associació. Miguel Tomás ha continuat explicant que “aquesta norma pretén trencar amb la convivència, amb la igualtat entre espanyols i amb la separació de poders. És més, els independentistes mateixos han afirmat que és un pas més per convocar un referèndum d'autodeterminació”. El portaveu d’Hazte Oír afegeix que confien que el rei “sàpiga estar al seu lloc de manera que la defensa d'Espanya i dels espanyols siguin el seu primer objectiu", ha conclòs Miguel Tomás.

Croada contra el govern de Sánchez

Hazte Oír ha estat notícia per convertir-se en un martell piló contra el govern de Pedro Sánchez. El passat 22 de maig va atorgar a Javier Milei, president de la República Argentina, el Premi Azte Oír-CitizenGO per la “defensa de la llibertat i d’Espanya davant Sánchez”. El 26 d’abril, l’associació ultradretana també va presentar una nova querella contra Begoña Gómez, dona del president del govern espanyol, per presumpte tràfic d’influències el mateix delicte pel qual el jutge madrileny va decidir obrir diligències contra Gómez. Hazte Oír ha quadruplicat els seus ingressos en els darrers vuit anys, el que es tradueix en 4 milions d'euros anuals. L'organització es va veure beneficiada pel PP, quan l'exministre Jorge Fernández Díaz la va declarar d'utilitat pública. Tanmateix, amb l'arribada del govern de Pedro Sánchez el 2019 se li va treure aquesta condició. L'organització va ser fundada el febrer del 2001 amb el propòsit de fer campanyes de recollida de signatures a través d'Internet sobre assumptes principalment relacionats amb la família i l'educació, enfocats des d'un punt de vista catòlic i conservador, i s'ha fet notar a través de campanyes d'autobusos retolats amb missatges en contra de l'avortament, de la comunitat LGTBI, la igualtat i altres drets progressistes.  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!