Petita disputa a Twitter entre la Falange Española i Vox de Girona, i és que a vegades no se sap qui és qui. El partit que va tenir de president el dictador Primo de Rivera ha acusat Vox de copiar-los a Girona, a través de les xarxes socials, un fet que els falangistes han assegurat que succeeix "cada dos per tres". 

"Escolteu Vox Girona. Entenem que us és complicat dotar al vostre partit d'un discurs, una mística atractiva i un estil. Però copiant cada dos per tres alguna frase solta dels fundadors de la Falange Española de las JONS no ho aconseguireu. En vosaltres no és més que retòrica impostada", ha escrit la Falange a Twitter, mencionant un tuit de Vox Girona.

El tuit mencionat en qüestió de Vox apareix amb la frase "la bandera està alçada, ara anirem a defensar-la alegrement", una piulada que menciona un altre tuit del diputat de Vox i gironí Alberto Tarradas. A que fa referència, però, la frase "la bandera està alçada"?. És part d'un discurs que va fer José Antonio Primo de Rivera durant la fundació de la Falange Española, l'octubre de 1993, i que deia així: "Jo crec que està alçada la bandera. Ara anem a defensar-la alegrement, poèticament", deia.

Jose Antonio Primo de Rivera / Foto: Fondo Marín

Després del tuit de Vox, una altra Twitter de la Falange ha acusat Vox d'apropiar-se dels discursos de Primo de Rivera qui, segons la Falange, "va lluitar contra organitzacions polítiques com Vox" i va aixecar la bandera "contra el liberalisme" que representen els de Santiago Abascal i Ignacio Garriga.

De fet, no és la primera vegada que el diputat Alberto Tarradas fa servir aquesta expressió, com es pot veure en el següent vídeo que va compartir el gironí sobre una acció en què es va situar una bandera espanyola a la Fira de Girona el dia de Sant Jordi, en un intent de provocar.

Tarradas i les dictadures

No és la primera vegada que el diputat de Girona fa una menció al passat dictatorial i nacional. A principis del mes d'abril Tarradas va fer un crit ultra a l'hemicicle, "Viva Cristo Rey!", per felicitar la Setmana Santa a la ciutadania, un crit dels requetès, organització paramilitar carlista que va participar a la Guerra Civil espanyola a favor del bàndol nacional de Francisco Franco.