Aquest dimarts tornaran a repetir-se les imatges d’ultraespanyolistes manifestant-se a les portes de la seu del PSOE al carrer Ferraz de Madrid. Les associacions radicals han convocat per aquest dimarts i també pel dissabte 9 de novembre mobilitzacions davant la caserna general dels socialistes per manifestar-s’hi un any després. L’onzè mes de 2023 van produir-se davant d’aquesta seu desenes de manifestacions contra els pactes d’investidura de Pedro Sánchez amb l’independentisme català i basc. Principalment, sortien als carrers a condemnar la llei d’amnistia; la contraprestació més gran que el PSOE va pagar a Junts per Catalunya i Esquerra Republicana a canvi de mantenir-se una legislatura més a la Moncloa.

Aquest dilluns al vespre, el col·lectiu ‘Núcleo Nacional’ va fer una convocatòria en el seu perfil de Twitter (actualment X) per animar els ultraespanyolistes a presentar-se el vespre del 9 de novembre de 2024 a la seu principal del PSOE. Suggereixen una marxa que vagi des de la madrilenya plaça d’Espanya fins a la caserna general socialista. “Tornada a l’origen, tornada a Ferraz”, diu el missatge publicat a la xarxa social d’Elon Musk. En el vídeo que s’hi adjunta apareixen imatges de les càrregues policials que van produir-se fa uns anys, i també els rosaris que resaven els ultres a les proximitats de la seu del PSOE. També apareixen aquelles banderes foradades en què eliminaven l’escut de la rojigualda, així com el símbol de la doble ‘N’, en referència a les inicials de ‘Noviembre Nacional’ i també amb una clara similitud a l’esvàstica nazi.

El vídeo enumera també els motius pels quals els ultres haurien de sortir als carrers. Una de les primeres consignes és, irònicament, el principal cavall de batalla de l’esquerra espanyola: “Lloguers impagables, inseguretat als carrers, degeneració, amnistia, alliberament de terroristes, immigració sense control i circ dels polítics corruptes”. El missatge de Twitter s’acaba amb un senzill “Tic, tac”. Als comentaris d’aquesta publicació apareixen membres d’aquests grupuscles ultres, i publiquen comentaris del tot radicals i feixistes: “Arriba España”, “La guerra contra esos masones solo la vamos a ganar orando” i “No parar hasta conquistar”, són alguns dels lemes que hi apareixen escrits.

Per altra banda, un dels comptes de Twitter amb més seguidors d’aquest ecosistema polític, ha convocat una manifestació “urgent” per aquest dimarts al vespre a la seu de Ferraz. El compte ‘Sr.Liberal’ insta els seus seguidors a presentar-se “davant la seu de la principal organització criminal” de l’estat espanyol. Aquesta publicació va plena de respostes d’altres usuaris burlant-se contra l’impulsor a la mobilització. Perquè fa uns dies va filtrar-se que aquest ultra és realment argentí, malgrat haver-se fet passar tot aquest temps per un espanyol radicalitzat. “Tu estaràs animant des de la Patagònia, oi?”, Hi ha vol directe de Buenos Aires a Ferraz?”, “Hi ha carrer Ferraz a l’Argentina?”, “Et refereixes a les vuit del vespre hora argentina?”, són algunes de les preguntes que pengen alguns dels usuaris d’aquesta xarxa social.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!