La Universitat Complutense de Madrid (UCM) ha demanat al jutge instructor del cas de Begoña Gómez, Juan Carlos Peinado, que la investigui per "apropiació indeguda". La institució ha fet la petició després de detectar, en un informe intern elaborat per la mateixa universitat, "indicis" delictius durant la direcció de la Càtedra de Transformació Social Competitiva. Segons ha avançat El Mundo aquest dimecres, la investigació compromet el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i posa en dubte la feina de Gómez al capdavant de la càtedra. L'esposa del líder de l'executiu té previst declarar davant del jutge aquest divendres, 19 de juliol. Se la investiga per presumptes delictes de tràfic d'influències i corrupció en els negocis.

La Complutense assegura haver trobat "indicis" delictius en una investigació interna

A l'escrit presentat al jutge, al qual ha tingut accés el mitjà citat, la Universitat argumenta que va iniciar una investigació interna per "esbrinar si s'han causat perjudicis al patrimoni d'aquesta Administració Universitària". "En concret, les activitats desenvolupades s'han encaminat a procurar determinar si ha existit una apropiació indeguda de determinats productes que s'entenen titularitat d'aquesta Universitat (plataforma o software); i més en concret, el producte objecte de licitació dels contractes i despeses celebrades en el marc de la mencionada càtedra", assenyala la institució.

La UCM apunta també la falta de cooperació de Gómez a l'hora d'esclarir els fets

La instància va ser presentada a Peinado el passat 1 de juliol, tres dies abans de la citació de Begoña Gómez perquè "rendís comptes de dues factures" emeses durant la seva direcció de la càtedra. L'esposa del president de l'executiu no es va presentar a la trobada per "motius personals", però un dia després, el 5 de juliol, va comparèixer davant l'instructor i va sol·licitar l'ajornament de l'interrogatori argumentant que no tenia disposava de tota la documentació del cas.

Una de les factures que la UCM demana investigar és una presentada per l'empresa Making Science Group S.A. per un import de 24.200 euros. També fa referència a un contracte menor d'un servei de consultoria per 18.148,79 euros, i a un procediment obert simplificat per assessoria tècnica i tecnològica valorat en 60.500 euros.

La Universitat demana al jutge que "obligui" Gómez a donar explicacions

"Les activitats d'investigació realitzades no permeten a la Universitat Complutense arribar a una conclusió definitiva", indica la institució al document entregat, deixant constància de les dificultats que ha tingut per rebre informació de Gómez. En aquest sentit, demana la intervenció del jutge perquè l'"obligui" a "cooperar".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!