L’aturada d’aquest 3-O tindrà el seu punt àlgid a les sis de la tarda. En aquell moment hi ha convocades concentracions a les places de totes les capitals de comarca i a Barcelona, a la plaça Universitat. En aquell moment es llegirà un manifest. A més a més, segons han explicat les organitzacions convocants, durant tota la jornada hi haurà altres mobilitzacions. L’objectiu de l’aturada és “protestar contra la retallada de llibertats i exigir responsabilitats de la repressió”, no exigir una declaració d’independència.
A més de les concentracions de les sis de la tarda, hi haurà altres mobilitzacions sectorials. Els bombers es concentraran a les 11 a l’avinguda Diagonal amb passeig de Sant Joan, i aniran fins a la delegació del Govern espanyol. Els estudiants es concentraran a les 12 a la plaça Universitat (no se sap cap on avançaran). El sector agrari no farà un acte centralitzat, sinó que per tot el país, des de les set del matí, els tractors circularan per carreteres.
També hi haurà concentracions especials en els municipis on els agents de la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil van actuar amb especial violència. Aquest dilluns ja s’han produït alguns homenatges espontanis en aquests municipis, com el d’aquest vespre a Aiguaviva, el municipi de 700 habitants on els policies van irrompre amb gas lacrimogen durant un dinar popular. El dimarts a les 11 hi haurà una concentració davant de l’IES Ramon Llull, un dels col·legis electorals que va patir la repressió de l’Estat espanyol.
Està convocada oficialment com a vaga —i així ha estat admès per la Generalitat—, perquè els treballadors puguin acollir-s’hi sense temor a represàlies per part de les seves empreses. No obstant això, les organitzacions convocants matisen que és una aturada general perquè els motius són polítics, no laborals. De fet, la intenció és anar molt més enllà de treballadors, i que també s’hi puguin acollir empresaris o autònoms.
Entre les organitzacions convocants, organitzades al voltant de la Taula per la Democràcia, hi ha les entitats sobiranistes (Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural), els sindicats majoritaris (CCOO i UGT) i els principals patronals de la petita i mitjana empresa (Pimec i Cecot), a més d’altres organitzacions socials. El Barça, l’Espanyol i el Girona s’han sumat a la convocatòria. També s’hi han adherit la UB, la UAB, la UPF, la UOC i la UdG.