La seu de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Barcelona s'ha aixecat aquest dilluns empaperada de banderes espanyoles. A través d'una publicació en el seu compte de X, han denunciat "hem patit un atac feixista". L'entitat independentista ha advertit que no els intimidaran "seguirem treballant per la independència, reactivant la mobilització i denunciant un estat espanyol antidemocràtic", han defensat. L'ANC ja ha anunciat que denunciarà l'acció davant dels Mossos d'Esquadra.

L'enganxada de banderes a la seu del carrer Marina 315, es va produir en el marc de la celebració de la victòria d'Espanya a l'Eurocopa a Berlín d'aquest diumenge i l'acció ha estat reivindicada pel grup feixista Asociación Unión de Brigadas. En concret, és la mateixa organització que en els anys més actius del procés retiraven estelades i llaços grocs de la via pública. En una publicació a X, l'entitat ha afirmat irònicament "lamentem profundament que siguin tan difícils de treure i que us estigueu deixant les ungles en l'intent". 

En una altra publicació a les xarxes socials, l'entitat es va dirigir directament al president de l'ANC, Lluís Llach, "veus com no ets tan miserable com la gent es pensa?", assegurava el grup ultra acompanyada d'una imatge de la seu amb banderes d'Espanya. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic