La segona tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha assegurat aquest dimecres que "la proposta de mobilitat" del projecte de construcció d'una subseu el Museu de l'Hermitage a Barcelona "no és compatible amb la vida del barri". Ara bé, hores més tard, des de l'Associació de Veïns de la Barcelona s'han pronunciat totalment en contra d'aquestes afirmacions.
"En un moment com l'actual, la ciutat necessita pols d'inversió" i la creació de "llocs de treball dignes", ha afirmat Manel Martínez, vicepresident de l'entitat, a l'agència EFE. A més, ha negat que aquesta infraestructura contribueixi a la massificació turística.
Unes 5.000 firmes recollides
A més, ha defensat que la majoria dels veïns estan a favor del projecte com ho demostra el fet que l'associació hagi recollit 5.000 que donen suport a la construcció del museu. Des de l'associació consideren que aquesta iniciativa és "una gran oportunitat" per al barri.
Per això Martínez ha considerat que Sanz té una "visió esbiaixada del projecte" alhora que lamenta que des del consistori no s'hagi plantejat fins al moment "cap proposta alternativa".
Amb tot, des de l'associació de veïns creuen que encara cal treballar la iniciativa de l'Hermitage perquè s'adapti a les necessitats de la ciutat i estan d'acord que les entitats del barri han de participar en el procés, però Martínez considera que "un projecte com aquest no es pot deixar enrere". A més, Martínez defensa que aquest compleix amb tots els requisits legals alhora que assegura que des de l'associació "no permetran que cap polític faci pagar a la ciutadania una indemnització milionària als promotors" si s'incompleixen els acords de la licitació.
Per la seva part, Sanz opina que la Nova Bocana del Port de Barcelona, on s'ha d'instal·lar l'Hermitage, ha d'acollir "una activitat que doni als veïns una raó per utilitzar aquest espai", com ja es va fer amb la recuperació de l'escullera. "Hem de poder trobar iniciatives que no passin per un model turístic que porta a la massificació de certes zones i del transport públic", ha afirmat en unes declaracions que recull l'agència EFE.
Sanz ha subratllat que "és necessari buscar la millor activitat per aquest lloc i no donar res per suposat" perquè és "un espai sensible", tal com indiquen "els informes dels experts" encarregats per l'ajuntament. A més, ha afegit que les al·legacions que el Port de Barcelona ha presentat a aquests informes "no tenen massa novetats", per la qual cosa ha apostat per "trobar una solució que permeti als veïns connectar" amb aquesta zona.
A més, ha recordat que la subseu de l'Hermitage a Amsterdam obliga l'ajuntament de la ciutat holandesa a cobrir despeses, perquè el propi museu és "insostenible econòmicament", un model que rebutja l'Ajuntament de Barcelona.