La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest dimecres que "tot fa pensar que Igualada i la conca d'Òdena hauran de seguir confinades". Dotze dies després de l'inici de l'aïllament, Vergés ha assenyalat que la mesura era "absolutament necessària" veient com han evolucionat les dades del brot de coronavirus a la zona. Ho ha anunciat en una compareixença telemàtica davant els grups parlamentaris, on també ha explicat que aquest matí s'han celebrat diverses reunions per avaluar la situació. 

El passat 12 de març la Generalitat va ordenar el tancament d'Igualada i tres municipis més de la conca: Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. La mesura afecta uns 70.000 habitants i tot fa pensar que, passats els primers 15 dies anunciats en un inici, s'haurà d'allargar. La decisió oficial es donarà a conèixer aviat.

La compareixença de Vergés s'ha dut a terme després que aquest dimecres hagi transcendit un estudi del Departament de Salut que situa el pic a finals d'abril i la fi del confinament al juny. Sobre aquest punt, Vergés ha evitat pronunciar-se, com sí que ha fet el president Quim Torra, però sí que ha volgut demanar paciència a la ciutadania i ha assegurat que "ningú té una bola de vidre" ni sap "amb exactitud quan començarà a baixar la corba".

Més llits d'UCI i primeres 50.000 proves ràpides

Per altra banda, la consellera ha aprofitat per anunciar que a partir d'aquest dimecres ja hi ha en funcionament el doble de llits d'UCI. També ha explicat que un 75% d'aquests estan ocupats per pacients infectats pel virus, i que entre 15 i un 20% són per persones d'entre 20 i 50 anys.

Pel que fa a les proves de la malaltia, Vergés ha assegurat que aquest divendres arribaran fins a 50.000 proves ràpides de coronavirus, i també que hi haurà dues remeses més de tests d'unes 100.000 unitats cada una. Un cop arribin, els primers aniran destinats al personal sanitari, després a les residències i finalment a "altres llocs". Justament pel que fa a les residències, la consellera ha assegurat que hi ha una vuitantena de centres amb casos positius, dels 1.800 que hi ha a tot Catalunya.