Més baixes a ERC després del 12-M. El viceconseller de la Generalitat en funcions, Sergi Sabrià, també ha decidit fer un pas al costat i quan es formi un nou Govern deixarà la política institucional. A través d'una carta que ha avançat l'ACN, Sabrià ha anunciat que emprendrà nous camins professionals. En la mateixa línia que el president en funcions, Pere Aragonès, i l'encara secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reconegut que "és l’hora de cares noves i idees noves, de deixar pas a nous lideratges". Sabrià es mostra convençut que ERC compta amb una nova generació "preparada per prendre el relleu". En la missiva, l'exalcalde de Palafrugell i director de campanya d'Aragonès pel 12-M ha agraït a totes les persones que l'han acompanyat durant aquest temps al Govern. 

Sabrià ha compartit la missiva a través de les xarxes socials, en la qual fa un recorregut per la seva carrera política de mà d'ERC on ha recordat els inicis en un "garatge atrotinat" de Palafrugell l'any 2007 quan "una colla d'amics ens proposaven liderar la llista d'ERC a les municipals". Sabrià recorda la victòria que van aconseguir contra tot pronòstic "el desembre de 2009 ERC recuperava l'alcaldia per primer cop des de la marxa a l'exili de París de Ramir Deulofeu el 1939". En aquest punt geogràfic situa el viceconseller "l'inici del viatge més apassionant que mai m'hauria pogut imaginar" que li ha permès participar en la "lluita col·lectiva més radicalment democràtica, transformadora i popular de l'Europa contemporània", al costat del president d'ERC, Oriol Junqueras, que també ha anunciat que abandonarà la presidència després de les eleccions europees del 9 de juny, tot i que, es presentarà a la reelecció al novembre, i la secretària general dels republicans, Marta Rovira, que també ha anunciat que deixarà el càrrec. 

El paper de Sabrià a ERC

En la carta, Sergi Sabrià ha fet referència a la repressió, els companys a la presó i a l'exili, un fet que el va portar a assumir "precipitadament nous rols tant al partit com a les institucions". L'expresident del grup republicà al Parlament, que també ha dirigit diverses campanyes amb la sensació que potser no li "corresponia", apunta que sí que tenia la "certesa" que era el moment de fer "passos endavant". El passat mes de gener Pere Aragonès va designar Sergi Sabrià com a viceconseller d'Estratègia i Comunicació de l'executiu, adscrit al Departament de la Presidència. Al llarg de la seva trajectòria a ERC ha desenvolupat diversos rols: va ser un dels negociadors d'ERC per a la constitució del Govern de la Generalitat entre els republicans i Junts, que poc més d'un any més tard s'acabaria trencant. És un negociador complicat que no defuig dels enfrontaments amb els adversaris polítics. S'ha erigit en una de les veus més crítiques dels republicans contra Junts, en especial, quan formava part de la presidència del grup parlamentari d'ERC, durant el Govern de Quim Torra. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana entre 2012 i 2021, i president de grup republicà la darrera legislatura, entre 2018 i 2021, després de la marxa de Marta Rovira a l'exili.

"Ara ha arribat l'hora de deixar la política institucional. Quan arribi el nou Govern emprendré nous camins professionals" ha afirmat. Seguint en la línia del discurs de Pere Aragonès quan va anunciar que renunciarà a l'acta de diputat ha assegurat que fa un pas al costat per "deixar pas a nous lideratges". "Confiat i convençut que aquesta organització compta amb una nova generació preparada", ha afegit. Per concloure, ha agraït a tots els companys de partit que l'han acompanyat durant aquestes dècades. I s'ha acomiadat amb un missatge esperançador "fins a la victòria". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!