El vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicente Barrera, ha increpat al president del Parlament de Catalunya, Josep Rull, qui havia felicitat la diada dels Països Catalans a través de les xarxes socials. El polític de Vox i extorero valencià ha compartit al seu perfil de Twitter (ara, X) una captura de pantalla de la felicitació de Rull i l'ha aprofitat per negar l'existència dels Països Catalans i titlla al president de la Cambra catalana de colpista. 

"A veure colpista, tampoc existeix Nàrnia", ha comparat Barrera, qui ha afegit: "Repeteix amb mi; existeix la nació espanyola i dins d'ella i entre moltes altres, existeixen, la comunitat autònoma de Catalunya i la Comunitat Valenciana". Per la seva banda, Rull ha respost al tuit del polític d'extrema dreta afirmant: "Quin nivell... Respiro fondo i compto fins a 100". 

Després de la resposta de Rull, Barrera ha tornat a insistir i ha respost: "Pots comptar fins a 100, fins a 1.000, fins a 10.000 o fins que et cansis, que just en aquell moment o per molt profund que respiris, Nàrnia i companyia seguiran sense existir". El polític d'extrema dreta remata la piulada enviant records a Rull com a "compatriota". 

Barrera, expedientat per la Junta Electoral Central 

La Junta Electoral Central ha acordat obrir un expedient sancionador per trencar la neutralitat institucional en carregar contra la llei d'amnistia durant la campanya de les eleccions europees. Tot plegat va succeir durant una roda de premsa institucional. Es respon així a una denúncia dels socialistes, qui consideraven que les declaracions de Barrera contenien "elements valoratius amb clares connotacions electoralistes", perquè reproduïen "eslògans electorals i missatges de campanya" del seu partit, Vox, com si fos "un míting electoral". 

La Junta Electoral Central ha donat la raó als socialistes i ha recollit: "L'examen dels missatges emesos permet apreciar que en ells el vicepresident no es va limitar a realitzar un comunicat de manera neutral, sinó que va anar més enllà i va fer una crítica a l'actuació del Govern de la Nació i d'altres formacions polítiques, com es desprèn de les frases subratllades en la denúncia". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!