Indignació entre les víctimes d'abusos i els col·lectius catòlics amb el president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE). El fundador d'Infància Robada i pare del nen abusat en el col·legi Gaztelueta de l'Opus Dei, Juan Cuatrecasas, és qui lidera aquesta crítica per part de les víctimes de la pederàstia a l'Església catòlica després de sentir les paraules de Luis Argüello justificant els càntics amb contingut pederasta per part de l'alcalde de Vita, Antonio Martín. "Valdria més haver-se callat: justificar el comportament absolutament injustificable d'un alcalde que fa apologia de la pederàstia és impropi d'un president de la Conferència Episcopal", ha assegurat. 

La setmana passada es va fer viral un vídeo que va despertar la indignació entre la societat i els partits polítics. Durant la celebració de les festes de Vita, el batlle de la localitat va pujar a l'escenari i va cantar davant els veïns una cançó on feia apologia de la pederàstia "em vaig trobar una nena sola al bosc, la vaig agafar de la maneta i me la vaig emportar al meu llitet. Li vaig apujar la faldilleta i li vaig abaixar la calceta". Argüelles va sortir al pas traient ferro als missatges de l'alcalde afirmant que calia posar-los en context "del que passa a altes hores de la matinada després d'haver begut això o l'altre". Fins i tot, va apostar per “no créixer en el que pogués ser una societat excessivament puritana que fa que qualsevol text, que qualsevol lletra, sembli ser rebutjada”.

Indignació amb la CEE

Les paraules d'Argüello han provocat la indignació des de diferents entitats catòliques que han exigit que l'arquebisbe de Valladolid i president de la CEE un disculpa o que presenti la seva dimissió. Segons recull eldiario.es, Juan Cuatrecasas ha lamentat que "si el reconeixement i la reparació de les víctimes de la pederàstia clerical està en persones com aquesta, més val que tanquin la persiana, perquè una vegada més cal dir que el comportament de la Conferència Episcopal continua sent delirant, abrasiu i contraproduent". Cuatrecases recorda que declaracions com les del cap dels bisbes "revictimitzen una vegada i una altra a les víctimes". 

Per la seva banda, la Revolta de Dones a l'Església han enviat una carta de protesta al vicepresident de l'Episcopat i arquebisbe de Madrid, José Cobo, on han mostrat la seva "indignació i preocupació" per les declaracions d'Argüello que, segons denuncien "tracten de contextualitzar un delicte d'exaltació de la pederàstia i de la cultura de la violació cap a les nenes i les dones". En aquest sentit, exigeixen una "disculpa i rectificació" del president de la CEE. A través d'un comunicat afirmen que "el que expressa explícitament la cançó de l'alcalde de Vita és d'una perversió inacceptable, d'un profund masclisme, un menyspreu cap a les dones i les nenes, un atemptat contra la nostra cultura democràtica i d'igualtat, a més d'una sòrdida depravació que incita a la justificació de la violació sota determinades circumstàncies". Afegeixen que les declaracions d'Argüello ataquen "la nostra dignitat com a dones com a ciutadanes i com a creients" i apunten que "si després d'aquestes declaracions el bisbe Argüello no rectifica i demana disculpes no ha de continuar presidint la Conferència de bisbes del nostre país. Són declaracions inacceptables, que posen de manifest el masclisme, i l'abús de poder justificant l'injustificable". 

En la mateixa línia s'ha manifestat les Comunitats Cristianes Populars i Xarxes Cristianes, que a través d'un comunicat mostren la seva "sorpresa i indignació" per les paraules d'Argüello, que qualifiquen "d'emblanquiment de la pederàstia". “La qüestió dels abusos és de tal gravetat que sorprèn que aquestes justificacions, a les quals ningú l'obligava, s'hagin posat sobre la taula”, afegeix l'escrit. I conclou, que l'Església catòlica a Espanya "té un greu problema sense resoldre amb la pederàstia, comesa per membres del clergat i laics vinculats a institucions religioses, per tant, s'espera del seu màxim responsable una especial sensibilitat i una condemna categòrica cap al tema".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!