Reapareix Alejo Vidal-Quadras després d'evadir la mort. El polític espanyolista, històric dirigent del Partit Popular català i fundador de Vox, va ser hospitalitzat la setmana passada després de rebre un tret a la cara al centre de Madrid. I ara ha fet acte de presència per carregar contra Pedro Sánchez. El líder socialista va ser reinvestit president espanyol aquest dijous abans de jurar el càrrec divendres, assegurant-se quatre anys més a La Moncloa amb el suport dels partits independentistes. Precisament l'intent d'assassinat de Vidal-Quadras va tenir lloc quan s'anunciava l'acord entre PSOE i Junts per l'amnistia.

En una publicació a les xarxes socials, Vidal-Quadras ha disparat contra el 'sanchisme', acusant Pedro Sánchez de saltar-se les normes democràtiques. "La democràcia pot ser consensual (UE) o de més o menys confrontació (països occidentals)", valora. "El 'sanchisme' escapa ambdues categories perquè converteix l'adversari electoral en enemic a expulsar del sistema mitjançant la destrucció dels consensos constitucionals bàsics".

L'intent d'assassinat

Cap a dos quarts de dues del migdia del 9 de novembre, un home va obrir foc i va disparar a la cara al polític català Alejo Vidal-Quadras, de 78 anys, a Madrid, al carrer de Núnez de Balboa, al barri de Salamanca. L’exdiputat del PP al Parlament de Catalunya i al Parlament Europeu, després de rebre el tret a Madrid, va ser traslladat estable i conscient a l'hospital de La Princesa de la capital espanyola en estat greu, tot i que des d'un principi no es temia per la seva vida. La Policia Nacional va obrir una investigació per aclarir els fetsSegons les primeres informacions, el polític sortia de missa i anava caminant pel carrer quan un individu, amb un casc per ocultar la seva identitat, se li va apropar i li ha disparat un tret a la boca. La bala li va sortir neta per la mandíbula, sense provocar-li lesions al cap, un fet que li va salvar la vida. El pistoler va pujar en una motocicleta conduïda per una altra persona i va fugir circulant contra direcció pel carrer d'Hermosilla. Vidal-Quadras va assegurar a la policia que l'atac podria estar relacionat amb els seus vincles amb l'oposició al règim iranià, principal línia d'investigació que s'ha seguit fins ara.