L'exlíder del PP de Catalunya Alejo Vidal-Quadras, que va patir el passat 9 de novembre un tret en la cara a Madrid, ha criticat el poc interès que va mostrar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, pel seu estat de salut després de l'"atac terrorista" que va sofrir i l'acusa d'"envilir" a Espanya. "L'holograma que habita La Moncloa va posar un tuit. Aquesta és l'Espanya de Sánchez. Per a delinqüents enemics de l'ordre constitucional, amnistia, enhorabones i salemes, per a un lleial servidor de l'Estat, vint anys en la Universitat, onze en el Parlament de Catalunya, quatre a l'Ajuntament de Barcelona, quatre al Senat i quinze al Parlament Europeu, un tuit mentre agonitza després de patir un atac terrorista. No es pot envilir més un país", ha criticat en una columna que ha publicat aquest diumenge en 'VozPopuli'.

En aquest sentit, l'exlíder català del PP acusa Sánchez, al qual defineix com "el president progressista aliat i amic de terroristes i pròfugs sediciosos", de posar a Espanya "a l'altura de la seva mínima alçada moral" i li titlla de "pigmeu embriac d'ambició sense mèrit i curt de mires". Vidal-Quadras compara l'interès de Sánchez amb el de José María Aznar o el de l'actual líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, que es van posar a la disposició de la família de la víctima, malgrat no tenir relacions "idíl·liques". "És conegut que les meves relacions amb Aznar i Feijóo no han estat idíl·liques, però encara hi ha classes. Tots dos van cridar a la meva família per donar-los paraules escalf i posar-se a la seva disposició", ha indicat.

Agraeix la feina dels metges

En aquest sentit, recorda que això ocorria mentre ell es "dessagnava" en el quiròfan de l'Hospital Gregorio Marañón i un equip d'"elit" de la sanitat pública "reunit amb admirable urgència lluitava amb intrepidesa" per salvar-li la vida. Vidal-Quadras agraeix la feina feta dels cirurgians, anestesistes, personal d'infermeria, instrumentistes, auxiliars i zeladors.

"He d'agrair tant durant aquests dies transcorreguts entre l'ominós tret i avui que no sabria per on començar. En primer lloc, l'amor a la seva professió d'un grup increïble perfectament conjunyit, cirurgians, anestesistes, personal d'infermeria, instrumentistes, auxiliars i zeladors. En segon lloc, els nombrosos especialistes de l'UCI, dels quals no tinc una imatge nítida mentre anava i venia en la barca de Caront perdut en una nebulosa a mig camí entre aquest món i el definitiu", ha lloat.

Precisament, el primer missatge de Vida-Quadres a les seves xarxes socials després de rebre l'atac va ser per carregar contra Sánchez. En una publicació a X, Vidal-Quadras va disparar contra el 'sanchisme', acusant Pedro Sánchez de saltar-se les normes democràtiques. "La democràcia pot ser consensual (UE) o de més o menys confrontació (països occidentals)", valora. "El 'sanchisme' escapa ambdues categories perquè converteix l'adversari electoral en enemic a expulsar del sistema mitjançant la destrucció dels consensos constitucionals bàsics".