Ja ha començat el compte enrere electoral a Catalunya: els partits ja es preparen per afrontar els comicis del pròxim 14 de febrer enmig de la incertesa per la crisi sanitària de la Covid. Aquest dimecres la CUP ha publicat un vídeo en què reivindica la figura de l'exalcaldessa de Badalona Dolors Sabater, que serà la seva cap de llista a les eleccions, com "una altra manera de fer política davant de l'actual Govern de JxCat i ERC".

Sabater, en el vídeo, acusa l'executiu de "desconcert, desorientació i baralles estèrils" i anima els ciutadans a "prendre el repte de jugar-nos-la davant aquest present incert". L'espot de la formació anticapitalista també reivindica el llegat del referèndum de l'1 d'octubre de 2017 i lluites socials com les que volen aturar desnonaments. "Jo estic preparada", conclou Sabater.

Les llistes de la CUP

Sabater anirà acompanyada a la llista de Barcelona per l'actual portaveu al Parlament, Carles Riera, l'exdiputada Eulàlia Reguant, el portaveu d'Alerta Solidària, Xavi Pallicer, la impulsora d'AfroFem Koop (organització que lluita pels drets de les dones negres), Basha Changuerra, l'exalcalde de Cerdanyola Carles Escolà, la diputada Maria Sirvent, l'ambientòleg Marc Cerdà i la portaveu d'Arran, Mar Ampurdanès.

Pel que fa als territoris, els caps de llista seran la tarragonina Laia Estrada, del gironí Dani Cornellà i el lleidatà Pau Juvillà.

Oberts a l'entesa

El nou projecte de la CUP es basa, segons han explicat, en no separar "la lluita nacional" de la "lluita social" i "posar la vida al centre". El seu objectiu és "revertir les coses" inspirant-se en el "cooperativisme, les lluites socials i el municipalisme plural" i fer-ho amb  l'estil de l'1-O, que ha valorat com "un embat fortíssim que va fer trontollar el Règim del 78".

A més, en una entrevista aquest dimeres, Sabater no ha descartat cap entesa amb ningú perquè veu el seu partit dins el Govern: "Estem preparades per entrar-hi". Tampoc tanca portes en l'esperança que l'estat espanyol escolti les aspiracions independentistes. Per això, també va en la línia de reprendre el concepte de la taula de diàleg, però amb matisos que l'allunyin de les propostes d'ERC, amb qui, per propostes d'esquerres, poden assemblar-se més: "S'ha d'intentar si es pot amb l'Estat. Si existís una mesa de diàleg sí que hi seuria; a la d'ara no, perquè és una mena d'enganyifa des del moment que no hi ha un reconeixement de les nostres aspiracions".