Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, no deixa ningú indiferent. L’última polèmica al seu voltant ha estat la del vídeo amb el qual el govern de la capital d’Espanya felicita les festes de Nadal als madrilenys i promociona la comunitat. Es tracta d’un videoclip que ha elaborat la Fundación Beta Films, dedicada a fer documentals del fundador de l’Opus Dei, Josemaría Escrivá de Balaguer, segons ha informat elDiario.es, que explica que el vídeo té com a protagonistes a la nena Lucia Torres, cantant de musicals, i els nens del cor del Tajamar, un col·legi masculí de Vallecas que també pertany a l'Opus Dei, que segrega i defensa la separació educativa per sexes

 

És Nadal a Madrid

El vídeo, titulat És Nadal a Madrid, dura tot just un minut i és de producció ben senzilla. Encadena imatges d’alguns dels municipis de la Comunitat (Alcalá de Henares, San Lorenzo del Escorial, Arganda del Rey, Leganés, Torrejón de Ardoz, indrets de la capital madrilenya com la Puerta del Sol, les places d’Espanya, Canalejas i Mayor) les típicament nadalenques (llums, pessebre de la Real Casa de Correus) i mostra a Lucia Torres cantant una acompanyada dels nens del cor Tajamar. Segons explicava la Comunitat de Madrid, la felicitació, que va ser presentada durant la inauguració del nou pessebre de Mahadahonda (l’anterior es va cremar en un incendi el 2 de desembre), “és un homenatge de l'Executiu autonòmic a tots els pobles i ciutats de la Comunitat de Madrid, especialment engalanats per a aquestes festes".

La música de la felicitació és d’Álvaro Urquijo, cantant de Los Secretos, i la lletra és d’Álvaro Torres, professor d’aquest centre concertat situat en Puente de Vallecas. “Casa de tots, família al teu costat, sent-te lliure, sent Madrid. Fe i esperança, tant per viure, és Nadal a Madrid”, diu la cançó del vídeo produït per la Fundación Beta Films, que té la seva seu social en la mateixa adreça que el col·legi Tajamar, que posa els seus alumnes per fer els cors. Segons explica elDiario.es, la Comunitat de Madrid afirma que l’encàrrec del vídeo es va fer a la productora 30 años S.L. vinculada al mànager de Los Secretos, Víctor Garcia, però el logo que apareix en el vídeo, penjat en totes les xarxes socials, és el de la Fundación Beta Films, tot i que diuen que van tractar directament amb la productora 30 años S.L. i no amb la Comunitat de Madrid. Cap dels implicats ha volgut respondre a la pregunta de quin import s’ha pagat pel vídeo (“com tots els contractes menors es publicaran en el Portal de Transparencia en temps i forma” diuen des de la Comunitat), mentre el portaveu de Beta Films assegura que és quelcom “absolutament normal” que una fundació cobri feines i rebi encàrrecs audiovisuals com si fos una empresa. Un altre fet que crida l'atenció del vídeo i que ha suscitat polèmica és la publicitat de la firma de roba El Ganso, que es pot llegir en unes lletres molt notòries en el jersei de Lucia Torres.