La desfilada militar del Dia de la Hispanitat ha estat accidentada per a Pedro Sánchez, que ha estat rebut amb una escridassada. Però també ho ha estat pels propis militars. El moment de la jornada l'ha protagonitzat, tan sols començar l'acte institucional al Passeig de la Castellana, el paracaigudista que baixava amb una gran bandera espanyola. Ha patit un cop de vent i ha acabat enganxat a un fanal, contra la qual ha xocat. N'ha sortit sa i estalvi.

L'inici de la parada militar el marca el descens des de 1.500 metres d'altura de dos paracaigudistes de l'Exèrcit de Terra, un d'ells exercint de guia i el segon portant la bandera espanyola, amb la qual hauria d'haver caigut just davant de la tribuna d'autoritats on se situen els Reis i les seves dues filles acompanyats per les més altes autoritats de l'Estat i militars.

Tanmateix, a pocs metres de tocar el terra, el caporal primer Luis Fernando Pozo Dionisio s'ha quedat enganxat d'un fanal sobre una grada situada a la dreta de la d'autoritats, on es troben els principals líders polítics i altres autoritats civils i militars.

El paracaigudista ha quedat penjant del fanal durant uns minuts fins que ha estat rescatat per un VAMTAC de l'Exèrcit de Terra, un vehicle lleuger dotat amb una cistella-grua. Malgrat que a terra l'estaven esperant els serveis mèdics, el militar ha baixat pel seu propi peu i sense lesions aparents acompanyat dels aplaudiments del públic proper.

Fonts del Ministeri de Defensa han informat que el caporal primer es troba en perfectes condicions després de passar reconeixement mèdic.

Al final de l'acte, els reis i Pedro Sánchez s'han interessat pel seu estat i li han donat ànims mentre ell es mostrava visiblement emocionat: