Quan es parla de tortures durant el franquisme el primer nom que segurament ve al cap és el de Antonio González Pacheco, més conegut com a Billy el Niño, i a partir d'ara potser també vindrà el de José Manuel Villarejo, conegut fins al moment per ser la ment darrera l'Operació Catalunya, i a partir d'ara potser també per haver estat un torturador. Això assegura Público sobre Billy el Niño i Villarejo, i explica que aquest últim era un dels agents més temuts de la Brigada Central d'Informació Social (BIC), la qual operava a la Direcció General de Seguretat, seu de l'actual Comunitat de Madrid.
La BIC estava dirigida pel temut comissari Roberto Conesa, el qual s'encarregava d'instruir els agents en les tècniques de tortura, agents com el veterà Billy el Niño i com un jove que el 1975 tenia 24 anys anomenat José Manuel Villarejo, conegut pels militants antifranquistes com 'el alemán'. El citat digital ha tingut accés a l'expedient de Conesa on hi consten els premis, les felicitacions i les condecoracions d'aquella primera època com a policia de Villarejo.
Segons els papers, l'estiu de 1975 (només tres anys després d'haver ingressat a l'acadèmia policial) Villarejo ja era subinspector i ja havia rebut una recompensa de 25.000 pessetes pel seu paper en l'operació de desarticulació del Front Revolucionari Antifeixista i Patriota (FRAP). De fet, la Direcció General de Seguretat (DGS) el va proposar per rebre la creu al mèrit policial amb distintiu blanc. La citada operació va acabar amb l'afusellament de José Humberto Baena, José Luis Sánchez-Bravo i Ramón García Sanz el 27 de setembre de 1975.
Querella contra Villarejo per les tortures
Julio Pacheco Yepes tenia 19 anys l'estiu de 1975 quan Villarejo va rebre les condecoracions i ara ha explicat a Público com fa uns anys va reconèixer un dels seus torturadors: "De seguida li vam posar el nom de 'el alemán', i quan es va començar a parlar dels seus escàndols i les seves gravacions va resultar que era el famós comissari Villarejo". Ara, Pacheco ha denunciat quatre agents de la BIC per crims de lesa humanitat en concurs real amb delicte de tortures, i un d'ells és Villarejo. "He esperat que tirés endavant la nova llei de memòria democràtica; podria tenir una oportunitat de fer que s'investigui tot, però no soc molt optimista", confessa.
El denunciant va ser detingut el 24 d'agost de 1975 a les 11 de la nit i va ser portat a la DGS, on va ser torturat durant set dies pels quatre agents denunciats i algun altre que no ha pogut identificar. Julio Pacheco era militant de la Federació Universitària Democràtica Espanyola (FUDE), la qual formava part del FRAP. Pacheco també estava afiliat al Partit Comunista Espanyol Marxista Leninista i es dedicava a repartir propaganda sobre la situació política.
El denunciant explica com el van torturar a ell i a la seva companya i apunta que mai va delatar cap company. Pacheco relata que un dels que el va pegar era Villarejo però que ell mai el va arribar a interrogar. Finalment, el denunciant explica la magnitud de les recompenses que es van donar als agents que el van torturar: "El meu pare treballava en una fàbrica, cobrava 8.000 pessetes al mes l'any 1975, ja us podeu imaginar què suposaven les 25.000 pessetes que es va endur Villarejo".