L'expresident del Barça, Sandro Rosell, i l'excomissari José Manuel Villarejo s'han trobat cara a cara en una conversa aquest dimarts a RAC1. Villarejo ha confessat que tant el CNI com el Ministeri de l'Interior van ser els encarregats de considerar Rosell com un "objectiu prioritari" que calia perseguir. Els poders de l'Estat consideraven que Rosell —en aquell moment president del FC Barcelona— tenia molt poder als mitjans i, per tant, era un "motor de l'independentisme" que podia amenaçar la unitat d'Espanya. Tanmateix, Villarejo ha explicat que el va descartar ràpidament "jo vaig fer les meves verificacions, vaig veure que no era així i, en alguns dels meus informes, l'últim del 2014, ho vaig descartar totalment", i afegeix que va deixar clar que "aquest senyor no tenia res a veure amb l'independentisme".

Preguntat sobre si la jutge Carmen Lamela era coneixedora de la innocència de Rosell, ha assegurat que ho desconeix, però ha puntualitzat "tenia uns vincles molt estrets amb el CNI. Prova d'això és que la van fer servir també per detenir-me a mi". I ha apuntat que a conseqüència d'aquestes actuacions la van premiar amb un ascens al Tribunal Suprem. Amb tot, ha insinuat que l'ordre que va rebre Lamela només la podria emetre el que en aquell moment era president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, o el director del CNI. "Rajoy estava informat de tot", ha assegurat. 

Rosell, "persona problemàtica"

Villarejo ha explicat que en el moment que Mariano Rajoy va guanyar les eleccions per majoria absoluta l'any 2011, es produeixen les primeres reunions de gabinet de crisi on participa el CNI i alts càrrecs del Ministeri de l'Interior —amb Jorge Fernández Díaz al capdavant— i s'estableixen una sèrie d'objectius, entre els quals estava Rosell. 

En el cara a cara, Sandro Rosell ha assumit el paper d'entrevistador, i ha realitzat una sèrie de preguntes a Villarejo. Rosell ha demanat explicacions sobre totes les actuacions que es van produir en el marc de l'operació Catalunya, que l'han perjudicat a ell mateix, però també a altres figures públiques catalanes, com Artur Mas, Josep Lluís Trapero o Xavier Trias. Villarejo ha defensat que "la unitat d'Espanya està per sobre de tot", i per tant s'ha de fer el que calgui per defensar-la. "Si no hi ha unitat, no hi ha democràcia", ha assegurat l'excomissari. Malgrat això, Villarejo ha afirmat que l'estat Espanyol el va utilitzar com a "boc expiatori de tots els mals d'aquest país, però anava en el sou. Sabia que tot el que feia ho acabarien fent servir per protegir-se ells". 

Preguntat sobre si existeix una conxorxa entre diversos ministeris per perseguir una persona, Villarejo ha confessat "lamentablement, sí". I ha detallat que fins i tot Hisenda va participar en l'operació Catalunya, "poden iniciar una investigació si hi ha blanqueig i, des d'aquell moment, ja quedes destruït". L'excomissari ha assenyalat com es va finançar l'actuació per investigar Rosell i treure-li draps bruts per engarjolar-lo. Segons Villarejo, el CNI va ser qui va pagar amb fons reservats i, fins i tot, amb fons ocults "que ningú coneix" tota l'operació contra ell. Sobre aquest punt, Rosell ha confessat "he tingut 74 prescripcions d'Hisenda des que vaig sortir president del Barça". 

Nova querella contra la policia patriòtica

Sandro Rosell —empresonat durant 2 anys— ha assegurat que anirà fins al final per aconseguir que els responsables de l'operació Catalunya paguin pel que van fer. L'expresident del Barça confia que amb les noves informacions que confirmen que Rajoy va posar al punt de mira a la família política de Pedro Sánchez, els jutges facin un pas endavant. "Si les proves que han sortit últimament no serveixen per demostrar que s'ha de fer neteja… Tornaré a posar la demanda, amb moltes més proves, i espero que hi hagi algun jutge que s'ho miri bé, que ho accepti a tràmit, i que hi hagi un judici i surtin els responsables". "Hi ha una part corrupta de l'estat que fa molt mal, i si no la netegem, en aquest país no es podrà viure. Fa vergonya que ens hàgim de defensar d'acusacions falses que ens destrossen les famílies i la vida, i que no passi res", ha afirmat. 

En la mateixa línia s'ha manifestat l'excomissari que ha assegurat que anirà fins al final per demostrar la seva innocència. Diu que el CNI "va voler eliminar-lo perquè creia que calia corregir els errors de la corona", però diu que "als judicis s'ha demostrat que tot el que han dit contra mi és un muntatge". I ha conclòs, "no callaré mai, crec en l'estat de dret, i tard o d'hora hi haurà justícia i s'aixecaran les catifes". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!