L'excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo ha declarat aquest divendres davant el jutge que investiga l'Operació Catalunya que Sandro Rosell va ser un "objectiu" de l'actuació i que ell va fer actuacions sobre aquest cas fins al 2014 tot i que ell mateix havia "deixat clar" en una nota d'intel·ligència del 2012 que l'expresident del FC Barcelona no tenia "res a veure amb l'independentisme". Villarejo ha assenyalat que el cas Rosell va ser "una guerra de futbol" i ha afirmat que la llavors jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela, que va mantenir Rosell gairebé dos anys en presó preventiva abans de ser finalment absolt, va actuar "enganyada".
Villarejo ha assegurat que el 2017 va tractar de parlar amb Lamela per "aclarir-li les coses", però que no va poder fer-ho, ja que ella "només parlava amb la gent del CNI, amb la Guàrdia Civil i amb gent vinculada a l'Opus Dei", i, segons l'excomissari, "li van dir que Rosell era un perill per la seguretat de l'Estat". L'excomissari considera que Lamela, ara jutgessa del Tribunal Suprem (TS), "no va actuar de mala fe, sinó que va ser enganyada", tot i que apunta que "ella estava en aquesta història a canvi del Suprem". Rosell va querellar-se contra Lamela per prevaricació i falsedat documental, però el TS no va admetre la denúncia contra l'ara jutgessa d'aquest òrgan.
"Ja vaig parlar aleshores de les baralles que hi havia amb els àrbitres i que també havia informat abans del Reial Madrid. Això ho van tapar tot en aquella època", ha assegurat. Segons Villarejo, en la seva declaració "ha quedat perfectament clara" tota la seva actuació, ha respost totes les preguntes i s'ha mostrat disposat a continuar col·laborant per "netejar" Espanya de "trames político-policials" i "corregir les il·legalitats de qui ha actuat creient-se Estat".
La querella de Rosell
Rosell va interposar la seva querella arran de diverses informacions periodístiques, entrevistes del mateix comissari jubilat i les seves agendes i àudios filtrats. La querella de Rosell és pels presumptes delictes d'organització criminal, falsedat en document oficial, denúncia falsa, detenció il·legal i malversació de fons públics, ja que bona part de les feines s'haurien pagat amb càrrec als fons reservats del Ministeri de l'Interior.
L'advocacia de Rosell va denunciar davant el jutge que la llavors presidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, va facilitar una "llista negra" de persones que havien de ser investigades i perseguides policialment "per la seva relació amb l'independentisme", entre les quals estava l'expresident del Barça. També van al·legar que diversos dirigents de la Policia Nacional, membres del Govern espanyol, llavors del PP, i dirigents d'aquest partit es van concentrar per "elaborar un pla contra l'independentisme", l'Operació Catalunya, amb "l'ajuda de determinats periodistes i mitjans de comunicació".
Roda de declaracions als jutjats
Aquest divendres també han declarat davant del jutjat número 13 de Madrid per aquesta investigació l'exinspector Antonio Giménez i l'inspector de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (Udef) Alberto Estévez. Segons Villarejo, només han respost a les seves defenses.