L’endemà que el jutge que investiga el cas Koldo, Ismael Moreno, demanés al Tribunal Suprem que imputi José Luis Ábalos pel seu suposat “paper principal” en la trama corrupta de les mascaretes, noves informacions comprometen a l’exministre socialista que va ser mà dreta de Pedro Sánchez. Segons publica El Español, el fill gran d’Ábalos, Víctor Ábalos, formaria també part de la trama liderada per Víctor de Aldama, segons han assenyalat socis del comissionista al diari digital. “Part dels diners (de la trama) està en les empreses vinculades al fill d’Ábalos”, asseguren aquests socis de la màxima confiança d’Aldama, que sostenen que Víctor Manuel Ábalos està ocultant patrimoni a l’estranger.

"Ábalos, agraït pels favors al seu fill”

Aquestes persones vinculades a Aldama han explicat que “Ábalos estava molt agraït també a Aldama pels favors al seu fill”, donat que el comissionista hauria donat “diners” a Víctor Ábalos, i les seves empreses s’haurien beneficiat també dels contactes d'Aldama amb l’Amèrica Llatina. El diari dirigit per Pedro J. Ramírez es va posar en contacte amb Víctor Ábalos per contrastar la informació dels socis d’Aldama, i Ábalos fill ha negat qualsevol relació amb la trama i assegura que no coneix Aldama. "No formo part de cap trama ni de cap negoci amb el senyor Aldama ni relacionat amb ell", assegura aquest diari. Sobre el seu patrimoni diu que no en té a l'estranger i que "està declarat a Espanya".

El fill de l’exministre i actualment diputat del Grup Mixt després que es va negar a entregar el seu escó com a membre del Grup Parlamentari Socialista tal com li va demanar el partit, és propietari de dues empreses d’assessoria empresarial, Proyectos i Desarrollos Constructivos Especiales SL i External Programmes Consulting SL que ofereixen serveis d’intermediació amb governs, especialment de països de Llatinoamèrica, i també assessoria per recórrer a licitacions públiques. Segons els socis d’Aldama, Víctor Ábalos va “utilitzar el nom del seu pare pels negocis” i suposadament exercia d’enllaç amb empresaris que volien tenir accés a qui va ser ministre de Transports i secretari d’Organització del PSOE fins al 2021, i hauria fet servir pels seus negocis la seva posició a la junta directiva de la Federació Iberoamericana de Joves Empresaris (FIJE), de la que va ser vocal fins al 2019 i posteriorment conseller. Després de la detenció d’Aldama i Koldo García Aguirre, el fill d’Ábalos va desaparèixer de la web d’aquesta organització, segons el diari madrileny.

Víctor Ábalos

 

Missatge d’Aldama a Ábalos

Víctor de Aldama, considerat l’aconseguidor de la trama del cas Koldo, es troba a la presó de Soto del Real per un altre cas, el del frau dels hidrocarburs, i comparteix la mateixa cel·la del mòdul 4 amb Claudio Rivas, el seu soci en aquesta trama que suposadament va defraudar 182 milions d’euros amb empreses d’hidrocarburs.  Segons El Español, de Aldama va fer arribar a José Luis Ábalos un missatge quan va esclatar el cas Koldo. “A veure com explica l’increment patrimonial d’alguns dels seus familiars”. Víctor Ábalos, explica la informació, apareix a l'últim informe de la UCO. El fill de l'exministre i el seu amic Manuel haurien estat els encarregats d'intentar llogar el xalet a L'Alcaidesa (La Línia de la Concepció) que va comprar Claudio Rivas, cap d'Aldama a la trama d'hidrocarburs.

El rotatiu digital també explica que l’entorn més proper a l’exministre José Luis Ábalos assegura que el seu fill i Aldama no tenien bona relació per un problema de gelosia, i perquè el comissionista va arribar a presentar-se davant polítics sud-americans com el “fill d’Ábalos”, el que va molestar molt a Víctor Ábalos. En canvi, els socis d’Aldama que han estat la font d’informació de El Español, afirmen que va ser Aldama qui es va cansar de “fer favors” al fill de l’exministre, perquè tenia “més i millors contactes que Ábalos a Sud-americà”. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!