La Setmana Santa de Sevilla 2024 ja té cartell oficial, obra de l'artista sevillà Salustiano García que ve carregada de polèmica i que ja s'ha viralitzat per la seva particular representació de Jesús. La imatge mostra un Crist amb aspecte jove, molt esvelt i fins i tot el que semblen trets tènues de maquillatge corrector. En posició relaxada, té la mà esquerra sobre l'estèrnum i s'assenyala amb el dit la ferida al costat dret feta per un soldat romà amb la Llança Sagrada, segons la tradició catòlica. Dempeus i mirant fixament cap endavant, només va vestit amb uns escassos draps blancs que li tapen els genitals —el Sudario del Cachorro— i porta al cap unes potències tradicionals. El fons, tot vermell cridaner. Un Crist "jove i bell, com a metàfora de puresa i perquè bellesa i bondat són la mateixa cosa", segons l'autor, que ha emprat el seu fill Horacio com a model.

La polèmica l'han creada en tan sols unes hores nombrosos usuaris de les xarxes socials de perfil marcadament conservador, que retreuen la particular representació de Jesús i l'atribueixen un caràcter "sexualitzat" i inclús d'inspiració queer —relatiu al col·lectiu LGBTI— i idoni per a l'Orgull gai, la qual cosa han considerat "blasfem", "lamentable" o una "barbaritat". Molts, de fet, l'han vist com un 'twink', terminologia vinculada a la comunitat homosexual que fa referència a un jove o adolescent esvelt.  D'altres, menys ofesos, l'han vist semblança a l'actor americà Jared Leto o inclús al youtuber i arqueòleg basc PutoMikel, ambdós amb el cabell llarg i la barba semblant a la tradicional iconografia de Jesús, i aquest últim també conegut per maquillar-se i disfressar-se als seus vídeos sobre divulgació històrica. Un amplíssim nombre de persones, però, ho veuen amb molts bons ulls i han expressat la seva admiració.

Opinions diverses, ha donat a parlar

El missatge de la setmana santa sevillana a la xarxa social 'X' (Twitter) on es mostra el cartell acumula ja més d'1 milió de visualitzacions i més de 400 comentaris i centenars de cites comentant-lo. Alguns a favor, d'altres en contra i la majoria fent broma: "Guardeu-lo per a l'orgull de Madrid a veure si us el compren de segona mà", "Juga al Betis", "M'encanta el cartell. Un any més que Sevilla fa el millor d'Andalusia", "Vinga va, ara el de veritat", "Jesús és un twink", "L'última vegada que se'l va veure va ser a Grindr", "Una blasfèmia", "Bona pinta la nova sèrie dels Javis", "És meravellós, com ha cabrejat els feixistes ultracatòlics homòfobs", "Sempre es representa musculat i mig nu, no sé què hi ha de nou".