El viròleg de referència a Alemanya, Christian Drosten, ha advertit del fort increment de casos de Covid que pot arribar a la primavera i a l'estiu, a causa dels estralls que calcula que pot causar la soca britànica, molt més contagiosa. "Tinc un temor terrible pel que pot passar", ha assenyalat. Ha recordat que a Espanya el virus ja va mostrar que pot actuar amb calor, en contra del que es pensava.

En una entrevista al setmanari Der Spiegel, Drosten ha revelat que un nou estudi de la Universitat d'Oxford apunta que aquesta soca "és fins a un 35% més contagiosa" i que ho fa amb dades molt sòlides. Al seu entendre, això és pitjor que si s'hagués tornat més mortal, perquè el contagi creixerà "de manera exponencial". "És més perillós", ha indicat.

Segons el viròleg, ara seria importantíssim que tots els països de la UE vacunessin de forma accelerada, abans que s'estengui la soca britànica. Si no s'aconsegueix, preveu una situació complicada a Europa a partir de la primavera i l'estiu, mentre és previsible que creixin les protestes contra les restriccions. "Quan la gent gran i alguns dels grups de risc s'hagin vacunat, hi haurà una enorme pressió econòmica, social, política i potser legal per acabar amb les mesures de restricció pel coronavirus", ha afegit.

"L'any 2021 pot ser molt més perillós del que alguns es pensen", afirma Drosten a Der Spiegel

Drosten ha recordat que a Espanya ja es va veure que la calor de l'estiu no va suposar una clara minva de la pandèmia, perquè quan es va acabar el confinament, van tornar a pujar les dades. I ha afegit que passa el mateix a Sud-àfrica. "A Sud-àfrica, on ara és estiu, el nombre de casos també està en un nivell alt", ha indicat.

 "Una gran quantitat de persones es podrien infectar en poc temps", ha indicat, i els 20.000 o 30.000 casos diaris de l'actualitat podrien passar a 100.000 al dia en el pitjor dels casos. Ha donat per fet que amb aquesta soca britànica els joves passaran a ser també grup amb risc, i si molts es contagien, una part passarà a ocupar les UCI's.