Enèsim intent de l’extrema dreta per fer un xou del ‘cas Begoña’. Tres pseudoperiodistes han intentat aquest divendres colar-se a la sala on declara Begoña Gómez com a investigada per delictes de corrupció i tràfic d’influències. Els comunicadors ultres han aconseguit accedir dins del jutjat fent-se passar com a assessors de les acusacions, però el jutge Juan Carlos Peinado no els ha deixat entrar dins de la sala on ha de declarar l’esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. És el cas de Vito Quiles, un redactor de 7NN i també el president de Distrito TV, Jesús Ángel Rojo, que hi ha anat com a acompanyant de l'acusació aprofitant la seva condició d'advocat. Els pocs periodistes que sí que han aconseguit accedir-hi de forma acreditada (l'accés estava limitat) han vist alguns d'aquests comunicadors ultres prendre imatges del pas de Begoña Gómez pels passadissos, cosa que està prohibit fer. OkDiario ha acabat publicant un vídeo de l'esposa de Sánchez dins dels jutjats. 

Begoña Gómez ha entrat dins dels jutjats sense que cap periodista la veiés fer-ho, ni per la porta principal del jutjat ni pel pàrquing, que era per on es preveia que entrés. Tampoc no ha estat acompanyada, doncs, per Pedro Sánchez. S’especulava aquesta setmana si el president del govern espanyol faria algun gest polític d’un 'home enamorat’ acompanyant la seva esposa davant del jutge. No ha estat així, i l’entrada de Gómez ha estat la més discreta possible, perquè no ha estat enregistrada. A l'exterior del Jutjat d'Instrucció Número 41 de Madrid hi ha una trentena d'ultres que es manifesten contra l'esposa de Pedro Sánchez i els seus suposats fets delictius. Ha caigut, també, algun càntic de 'No nos engañan, Catalunya es España'. 

La investigació a Begoña Gómez

La defensa de Gómez ha insistit incansablement en les darreres setmanes a preguntar al jutge Juan Carlos Peinado què indaga. I la resposta s’ha limitat a assenyalar que investiga “tots els actes, conductes i comportaments que s’han dut a terme des que el seu marit és president del govern d’Espanya” i que s’inclouen en diverses denúncies presentades per sindicats d’extrema dreta com Manos Limpias o Hazte Oír. El cas és que la Fiscalia Europea ja es va quedar l'única peça del cas que, a parer de l'Audiència de Madrid, era investigable: la relativa a l'adjudicació de contractes finançats amb fons europeus per l'entitat pública Red.es. Per això la defensa de Begoña Gómez insistia a preguntar a Peinado què indaga.

Les acusacions de l’extrema dreta a Begoña Gómez

Manos Limpias acusa Gómez d'aprofitar-se de la seva condició d’esposa del president espanyol per recomanar empresaris que es presentaven a licitacions públiques. I denuncia que l’empresari Juan Carlos Barrabés va rebre adjudicacions públiques per valor de 10 milions d'euros, a més d’organitzar el Màster de Transformació Social Competitiva de Gómez i ser contractat com a professor associat per la seva càtedra.

A més, Manos Limpias apunta que Víctor de Aldama, investigat per l'Audiència Nacional com a presumpte intermediari en el 'cas Koldo', era el contacte de Gómez a Globalia i va guanyar 6,67 milions d'euros abans de negociar el rescat de la companyia. El mateix sindicat ultra també denuncia que Air Europa va acordar pagar 40.000 euros anuals a l'Àfrica Center de Gómez i que l'acord de Globalia i l'Institut d'Empresa incloïa 15.000 euros anuals en vols de primera classe per a Gómez i el seu equip.

Hazte Oír, per la seva banda, acusa Gómez de tràfic d'influències destacant que des de l’entrada de Sánchez a la Moncloa han augmentat els seus vincles empresarials. L'associació també assenyala un contracte d'adjudicació directa del Govern a Inmark Europa, empresa de la qual Gómez és accionista, i la seva relació amb el Grup Globalia i els rescats del Govern a diverses empreses del grup. A més, denuncia que la Universitat Complutense de Madrid va contractar el desenvolupament d'una web per captar dades de clients potencials sota la marca Transforma TSC, administrada per Gómez.

Vox, per la seva banda, ha presentat una querella per tràfic d'influències relacionada amb un software que Gómez va patentar en el marc del màster de la Universitat Complutense que co-dirigia. Vox sosté que Gómez va utilitzar recursos públics per desenvolupar el software i va aconseguir finançament addicional a través de la UCM, utilitzant contactes i recursos institucionals per facilitar la seva activitat empresarial encoberta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!